PRIZNANJE ZA SRPSKOG NAPADAČA Dušan Vlahović najbolji u Italiji

16:30 | 09-02-2024

Fudbal 0

Reprezentativac Srbije je u sjajnoj formi

Dušan Vlahović
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Fudbaler Juventusa Dušan Vlahović proglašen je najboljim igračem januara u italijanskoj Seriji A.

Iz tog takmičenja su označili napadača Juventusa kao najboljeg u čitavoj ligi, dok je mesec ranije Luka Jović bio najbolji u svom timu u Milanu. Dušan je u dresu „stare dame“ tokom januara dao šest golova, imao je jednu asistenciju i sve to je uradio na četiri utakmice.

Vlahović je dobio najviše glasova navijača u anketi koja je sprovedena sa nekoliko kandidata u konkurenciji u kojoj su bili i Buonđorno iz Torina, Gudmundson iz Đenoe, Loftus-Čik iz Milana, Martinez iz Intera i Zurkovski iz Empolija.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

- Dušan Vlahović je u mesecu januaru bio jednostavno savršen - rekao je Luiđi De Siervo, izvršni direktor Serije A i dodao:

- Dao je gol na svakom od četiri meča u meseci, napadač ‘bjankonera’ je dao šest golova ukupno, pokazao je svoj repertoar snage, vazdušne igre i osećaja za gol. Vlahović je sebe potvrdio kao kompletnog napadača, sposobnog da postiže golove na sve moguće načine i pomaže Juventusovoj trci za vrh tabele - dodao je De Siervo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lega Serie A (@seriea)

Srpski igrač je tokom januara imao gol i asistenciju protiv Salernitane, po dva gola protiv Sasuola i Lečea, a onda još jedan gol protiv Empolija.

Svoj niz je prekinuo pre pet dana u derbiju Italije protiv Intera, gde je tim iz Milana sa 1:0 izašao kao pobednik.

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading