SAN SNOVA Fudbalerka Nikolina Caković pomerila sve granice lepote, ali se ističe i dobrim igrama na terenu

06:00 | 10-02-2024

Fudbal 0

Sokolica od koje zastaje dah

Nikolina Caković
Privatna arhiva

Reprezentativka Crne Gore tvrdi da joj prijaju komplimenti, ali da nije sve u fizičkom izgledu, ima nešto i u sportskim rezultatima. 

U njoj su sjedinjeni lepota, um i talenat. Majka priroda nije žalila nijednog momenta. Greh je porediti njenu senzibilnost sa ostalim fudbalerkama mada ima dama pred kojima skidamo kapu.

Ipak, Crnogorka Nikolina Caković (21) pomera sve granice, a od njene lepote zastaje dah. Više nego kada se pojave Švajcarkinja Ališa Leman i Hrvatica Ana Maria Marković, od kojih ne može da se živi na portalima. Ruku na srce, Nikolina ne spada samo među najlepše sportistkinje, već i među najlepše žene na svetu! 

- Uopšte se ne opterećujem svojim, ali ni njihovim izgledom i ne pada mi na pamet da se poredim - odsečna je atraktivna dama u kopačkama.

SPREMA SE REVOLUCIJA U FUDBALU Uvodi se i plavi karton, otkriveno kakva će mu biti namena

Nina, kako je od milja zovu, odavno je hit na društvenim mrežama, ali i na terenu. Preko škole fudbala Olimp, Mladosti, Budućnosti, grčke Dokse, rumunske Politehnike, obrela se u turskom članu Superlige Fatih Vatanu. Ne treba ni spominjati koliko znači reprezentaciji „sokolica“. U najboljoj selekciji debitovala je golom u prijateljskom duelu sa BiH u pobedi sa 1:0 u Baru.

Nikolina Caković Privatna arhiva
 

Fudbal je zavolela uz brata i tvrdi:

- Odmalena sam pratila sve utakmice i zamišljala sebe na terenu. Oprobala sam se i u drugim sportovima, ali ljubav prema fudbalu je prevagnula - rekla je Nikolina, koja je najpre trenirala sa dečacima.

Igra u napadu, postiže golove, a svesna je da pojavom izaziva brojne pozitivne komentare.

- Ne treba biti lažno skroman! Imponuju mi pohvale, ali još više kada uz njih idu i one koje se odnose na sport i ostvarenja na terenu. Stalo mi je do popularizacije ženskog fudbala koji poslednjih godina pomera granice. Moj fizički izgled je propratna kategorija. 

Fudbalski uzor? 

- Zlatan Ibrahimović! Obožavam njegov mentalitet i stav prema životu generalno, koji je prenosio i na teren. Trudim se da izgradim samopouzdanje koje on poseduje, ne samo dok je igrao, a neophodno je za velike uspehe kojima težim - zaključila je Nikolina. 

Nikolina Caković Privatna arhiva
 

Nikolina je posebno ponosna na dva detalja.

- Ispunio mi se san da igram i ponesem kapitensku traku omiljenog kluba Budućnosti iz Podgorice, ali i da obučem nacionalni dres. Za reprezentaciju igram sa posebnom energijom i emocijom. Nositi dres reprezentacije je san svakog sportiste, ali i velika odgovornost. Mečeve i golove za reprezentaciju

doživljavam na poseban način koji ne mogu ni da opišem, drago mi je da sam to doživela i osetila.

Život u epicentru sveta

Nikolina je ostvarila san da zaigra u jednoj od najjačih svetskih liga.

- Fatih Vatan je osnovan pre samo 18 godina i tek gradi pozicije u turskom fudbalu. Neopisivo iskustvo posle Grčke i Rumunije tim pre što je klub iz Istanbula, a svi znaju kakav je to grad, koji tek treba do tančina da ispitam i unapred se radujem. Fatih obuhvata istorijsko poluostrvo koje se poklapa sa starim Carigradom i graniči se sa Zlatnim rogom na severu i Mramornim morem na jugu, a na istoku je Bosforski moreuz. Jednostavno, epicentar sveta! - presrećna je Nina.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading