ZVEZDA GAZILA, PA STREPELA Crveno-beli se osvetili "zmajevima" na novom debiju Vladana Milojevića

18:25 | 10-02-2024

Fudbal 0

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su na svom terenu Voždovac sa 2:1 (2:0), u 20. kolu Mozzart Bet Superlige Srbije

Crvena zvezda
Marko Metlaš

Crveno-beli su tako slavili na novom debiju Vladana Milojevića koji je na klupi srpskog šampiona nasledio Baraka Bahara.

Zvezda se revanširala "zmajevima" za poraz iz prvog dela sezone kada je bilo 3:2 za Voždovac. 

Dominirala je Zvezda većim delom utakmice, ali je strepela u finišu, pošto je Mihajlo Nešković u 86. minutu smanjio na 2:1. Ipak, do kraja nije bilo većih uzbuđenja, pa je domaćin mirno priveo meč kraju.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Milan Rodić je uoči meča dobio poklon za 300. utakmicu u crveno-belom dresu, a vrlo brzo se i odužio sjajnim pogotkom u devetom minutu. Levi bek crveno-belih natrčao je na jednu odbijenu loptu na 17 metara od gola i prezicnim udarcem savladao je Katića.

Crvena zvezda je vrlo brzo duplirala prednost, već u 16. minutu. Gejlor Kanga je izveo korner, odbrana Voždovca izbila loptu, sa 17 metara šutirao je Jovan Šljivić, lopta je srećno došla do Pitera Olajinke, koji je lako iskosa sa leve strane matirao Katića za 2:0.

Imala je ekipa Vladana Milojevića još nekoliko dobrih prilika do kraja prvog dela, ali promene rezultata nije bilo.

Mogla je Zvezda pobedu da potvrdi u 66. minutu, tada je Bukari ponovo sa golom spojio saigrača, sada Olajinku, ali je on iz izgledne pozicije, vrlo blizu golu, katastrofalno reagovao.

Šerif Ndijaje je postigao gol u 78. minutu, priznao ga je i sudija Šegrt, iako je njemu prethodio očigledan prekršaj ovog fudbalera nad golmanom Katićem. Tek posle intervencije iz VAR sobe pogodak je poništen.

U 85. minutu Mihajlo Nešković je pogodio sa distance, lopta je na putu do gola pogodila i jednogdefanzivaca Zvezde, pa je na taj način prevarila Popovića.

U narednom kolu Zvezda gostuje Novom Pazaru, dok će Voždovac ugostiti Napredak.

CRVENA ZVEZDA - VOŽDOVAC 2:1 (2:0)

Strelci: Rodić 9, Olajinka 16 - Nešković 86

Stadion: Rajko Mitić (Beograd)

Sudija: Jovan Šegrt

Crvena zvezda: Popović - Nikolić, Spajić, Dragović, Rodić (63. Radojević) - Mijailović, Kanga - Bukari, Šljivić (63. Ivanić), Olajinka (74. Lučić) - Ndijaj (85. Sremčević).

Voždovac: Katić - Đurđević, Krpić, Lukić, Đuričić - Jočić (85. Pirgić), Matić - Vujanović (65. Petrović), Mitrović (74. Antonijević), Nešković - Flemings.

Kraj! Pobeda Zvezde 2:1!

90. minut - Igraće se još tri minuta.

86. minut - Gooool! Voždovac se vraća u igru, Nešković je strelac!

79. minut - Šerif Ndijaje je zatresao mrežu Voždovca nakon velike gužve u petercu gostiju. Bune se Zmajevi i traže faul, videćemo šta će reći VAR soba. Katić je prvo uspeo da odbrani šut debitanta Radojevića, potom je tu bio i Bukari, a na kraju Endijaje uspeo da pogodi mrežu, ali nakon reakcije iz VAR sobe sudija Jovan Šegrt otišao je da i sam pogleda snimak i poništi je gol!

71. minut - Popović je dobio udarac u glavu! Nakon prodora Flemingsa golman Crvene zvezde požrtvovano se bacio u noge protivničkom igraču i mladom Viktoru Radojeviću koji ga je pratio, a onda nehotice naleteo na svog golmana i udario ga nogom u glavu.

67. minut - Nova šansa za Olajinku! Ovog puta je sa peterca mogao da postigne gol bio je potpuno sam, ali je katastrofalno zahvatio loptu i propisno se obrukao.

63. minut - Menja Vladan Milojević - umesto Rodića i Šljivića na terenu su Viktor Radojević i Mirko Ivanić!

57. minut - Kanga šutira snažno posle pasa Olajinke, ali lopta odlazi daleko preko gola.

51. minut - Kanga je dobro našao Bukarija na drugoj stativi, usledila je povratna na ivicu peterca gde je bio Uroš Spajić. Snažno je šutirao štoper Crvene zvezde, ali i preko gola.

Crvena zvezda Marko Metlaš
 

 

46. minut - Preti Zvezda na startu drugog dela. Kanga je izveo slobodan udarac, lopta je završila u kaznenom prostoru, ali odbranili su se gosti. 

Poluvreme, Zvezda vodi 2:0!

43. minut - Nova velika prilika za Zvezdu, ponovo je Olajinka bio u šansi, ali sjajno reaguje Katić.

41. minut - Nešković ponovo preti, ali ostaje 2:0 za Zvezdu. Nekoliko dobrih napada gostiju u finišu prvog dela.

35. minut - Evo velike šanse za Vožvodac! Vujanovićev zicer osujetio golman Popović, a potom je lopta sigla i do Jočića koji je šutirao direktno u golmana crveno-belih.

28. minut - Odlično je Osman Buakri pripremio šansu saigraču, ali Piter Olajinka nije uspeo da pogodi gol. Probao je izuzetno atraktivno, makazicama. Njegov udarac otišao je preko gola.

21. minut - Potpuna dominacija fudbalera Crvene zvezde.

16. minut - Gooool, Olajinka je duplirao prednost! Kanga je izveo korner, Šljivić šutirao sa slične pozicije odakle je Rodić pogodio, ali je njegov šut blokiran. Lopta se, ipak, odbila do Olajinke koji je odlično reagovao i duplirao vođstvo crveno-belih.

14. minut - Novi rekord! Đuričiću razbijena arkada, ukazuje mu se medicinska pomoć!

9. minut - Gooool! Zvezda vodi, strelac je Rodić! Odlično je šutirao levi bek crveno-belih sa ivice kaznenog, oštro u donji ugao i savladao Katića.

2. minut - Nešković šutira iz velike daljine, ali bez opasnosti po gol Popovića.

1. minut - Utakmica je počela!

15.29 - Imaće crveno-beli i motiv više danas, pošto ih Voždovac savladao sa 3:2 u prvom delu sezone.

 

 

15.24 - Voždovac je odigrao dosta dobro u prvom delu sezone i nalazi se na šestom mestu.

15.21 - Crveno-beli u prolećni deo sezone ulaze sa ciljem da prestignu Partizan za kojim zaostaju jedan bod.

15.20 - Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen utakmici 20. kola Mozzart Bet Superlige Srbije u kojoj se sastaju Crvena zvezda i Voždovac. Uz alo.rs pratite sva dešavanja sa "Marakane".

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Standings provided by Sofascore

 

 

Komentari(0)

Loading