FA odobrila ponudu Retklifa za kupovinu manjinskog udela Mančester junajteda

16:15 | 14-02-2024

Fudbal 0

Fudbalska asocijacija Engleske (FA) odobrila je predloženu ponudu britanskog milijardera Džima Retklifa o kupovini 25 odsto udela u Mančester junajtedu, prenosi Bi-Bi-Si

Junajted
EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Retklif je u decembru prošle godine postigao dogovor o kupovini 25 odsto udela kluba sa Old traforda za oko 1,3 milijardi dolara.

- Porodica Glejzer zadržaće većinski udeo u Mančester junajtedu, dok će petrohemijska kompanija Ineos preuzeti kontrolu nad fudbalskim operacijama u klubu - navodi Bi-Bi-Si.

Britanski mediji podsećaju da je Premijer liga u ponedeljak odobrila Retklifovu ponudu. On ima rok do 17. februara da završi kupovinu.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

UMEŠAN U UVOZ I IZVOZ KOKAINA Holandski fudbaler osuđen na šest godina zatvora

- Premijer liga sada čeka potvrdu o završetku transakcije - navodi se u saopštenju Premijer lige.

Retklif bi prema ranijem dogovoru trebalo da uloži još 300 miliona dolara u naredne investicije u stadion Old Traford. Porodica Glejzer je Mančester junajted kupila 2005. godine za 790 miliona funti.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

fudbal
Fudbal

IMIDŽ JE SVE Čuva dečkov žbun

06:00

14 jul, 2024

Fudbal

Obećao mi je da će ofarbati kosu u crveno ako postane prvak Evrope, ali neću ga prisiljavati. Duga kosa je deo njegove ličnosti, ljudi mi često govore da je isečem, ali meni se to sviđa - rekla je Kukureljina devojka Klaudija.

Komentari(0)

Loading