OZLOGLAŠENI NAVIJAČI DINAMA KRENULI ZA SEVILJU Bed Blu Bojsi se oglušili o zabranu UEFA, nastala opšta panika

18:40 | 14-02-2024

Fudbal 0

Fudbaleri Dinamo Zagreba gostuju Betisu u utakmici šesnaestine finala Lige konferencija.

FK Dinamo Zagreb
EPA/ANTONIO BAT

Dinamo će na ovom meču u Sevilji imati podršku svojih ozloglašenih navijača "Bed Blu Bojsa", uprkos kazne koju su dobili.

UEFA je, podsetimo, kaznila Dinamo, odnosno navijače tog kluba, zabranom odlaska na gostovanja do kraja tekuće sezone.

Ta odluka usledila je nakon teškog incidenta veče pre meča AEK - Dinamo kada je u sukobu dve grupe huligana ubijen grčki navijač Mihalis Katsuris.

Najvatrenije pristalice hrvatskog šampiona danima snalaze za karte u soptvenoj režiji lete ka Andaluziji, prenose hrvatski mediji.

- Let Rajanera iz Zagreba za Malagu bio je krcat. Mnogi Dinamovci odlučili su da dođu u Andaluziju na utakmicu sa Betisom iako nema tribine za gostujuće navijače. Ona bi ionako bila rezervisana za članove organiziovane navijačke grupe. Nabavili su ulaznice i spojili nastup "Modrih" sa izletom u prelepu Španiju. Videli smo stare i znatno mlađe "Bad Blue Boyse", ali i porodice sa decom. Otac, majka, dva sina i kćer"..

U Sevilji ih kao organizovane navijačke grupe neće biti, no manjih grupa navijača Dinama itekako hoće.

- Po tome koliko smo ih viđali po gradu čini se poprilično. Možda nešto govori i to što su busevi i vozovi od Malage do Sevilje u sredu bili rasprodati - pišu Hrvati.

Nekima su ulaznice kupovali Španci, drugi su to rešili drugačije, a osim toga Dinamo ima pravo na kontingent karata iz kategorije - porodica i prijatelji.

Da će biti Hrvata nastadionu svesni su i u zagrebačkom klubu budući da su uz molbu navijačima da ne idu na put dali i upute kako da se ponašaju na stadionu.

- Očekujemo sportsku atmosferu, ne bi trebalo biti nikakvih problema, odnosno niko ih, barem s hrvatske strane, ne planira. BBB se spremaju za izbore u klubu i negativan publicitet nikako im ne bi išao u prilog, iako se na utakmici nikad ne zna šta se može dogoditi - zaključuju hrvatski mediji.

Meč je na programu u četvrtak od 21 čas.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

Komentari(0)

Loading