CRVENO-BELI SRUŠILI STANKOVIĆA Molde gazio, pa se kockao, Ajntrahtu malo i 2:0

20:50 | 15-02-2024

Fudbal 0

Fudbaleri Olimpijakosa pobedili su na svom terenu Ferencvaroš sa 1:0 u prvom meču šesnaestine finala Lige konferencija.

Liga konferencije
AP Photo/Thanassis Stavrakis

Crveno-beli su golom El Kabija u 83. minutu odneli pobedu i sa jednim golom viška putuju u Mađarsku na revanš meč.

Ekipa koju sa klupe predvodi Dejan Stanković je postigla gol posle prvog prekida, kada je glavom Barnabas Varga pogodio mrežu Olimpijakosa, gde je na klupi prvi put u Evropi sedeo novi trener Hose Luis Mendilibar, koga je doveo novi stari sportski direktor Darko Kovačević. Ipak, pogodak je poništen zbog ofsajda.

Prvu pravu šansu za Olimpijakos je imao El Kabi, kada je pokušao glavom sa oko pet metara, ali je Dibus dobro odbranio. Potom je Olimpijakos pretio i preko Karvalja, ali se na odmor otišlo sa rezultatom 0:0.

Kako je krenulo drugo poluvreme, tako se situacija na terenu promenila. Lopta je više bila na polovini gostiju, inicijativa je bila na strani Olimpijakosa, dok su gosti uglavnom pretili iz kontri.

Nije uspeo da se odbrani Ferencvaroš, njegova odbrana je pukla u 83. minutu kada je posle centaršuta Rodineija, usledila greška defanzivaca gostiju, koju je iskoristio El Kabi i doveo svoj tim do prednosti.

Union Sen Žiloa i Ajntraht Frankfurt su odigrali nerešeno (2:2). Nemački klub je vodio sa 2:0, ali su Belgijanci uspeli da se vrate i izbegnu poraz.

Molde je na svom terenu pobedio Legiju sa 3:2. Ipak, Poljaci mogu biti zadovoljni ovakvim rezultatom, imajući u vidu da su gubili sa 3:0 na poluvremenu.

Šturm je na svom terenu bio bolji od Slovana 4:1.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading