PAVLOVIĆ JASNO I GLASNO Otkrio ciljeve Srbije na Evropskom prvenstvu i u Ligi nacija

14:04 | 16-02-2024

Fudbal 0

Reprezentativac Srbije se dotakao ambicija na Evropskom prvenstvu i u Ligi nacija.

Pavlović
AP Photo/Geert Vanden Wijngaert

Moglo se u prethodnom periodu čuti da je prvi i najveći zadatak selektora Dragana Stojkovića Piksija da utegne odbranu pred Evropsko prvenstvo.

U tom cilju će se ponajviše osloniti na Strahinju Pavlovića koji je već standardan stub reprezentacije Srbije i neko ko je partijama privukao pažnju i jačih klubova od Salcburga.

Govorio je snažni štoper o ambicijama reprezentacija na predstojećem Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, a potom i Ligi nacija koja kreće već na jesen.

- Ne pamtim kad je raspored utakmica delovalo zanimljiviji nego u 2024. EURO je sam po sebi ogroman izazov, pogotovo što nismo učestvovali od 2000. Želimo da napravimo korak više u odnosu na prethodne završne turnire i prođemo u osminu finala. U Ligi nacija želimo da igramo u četvrtfinalu, a biće zanimljivo jer treće mesto donosi borbu za opstanak u A diviziji. Shvatićemo ozbiljno sve utakmice, a prvo smo, naravno, usmereni na kontinentalni šampionat - rekao je Pavlović za Sportski žurnal

Belgija - Srbija AP Photo/Geert Vanden Wijngaert
 

 

Za razliku od Svetskog prvenstva u Kataru, imaće Srbija dosta više vremena da se spremi za samo takmičenje.

- Naravno da je bolje kad je period do velikog takmičenja duži. Uoči Svetskog prvenstva 2022. bila je nezgodna situacija, jer smo iz prvenstva došli na okupljanje i odmah otputovali u Bahrein, pa u Katar. Ligaška sezona biće završena ranije, malo ćemo se odmoriti i onda imati dve nedelje za treninge i kontrolne utakmice. Važno je da svi budemo zdravi. Pred Mundijal povređeni nisu ni imali vremena da se oporave.

S obzirom na to kako smo prošli u Kataru, u javnosti ovoga puta nema tolike euforije.

- Kvalifikacije su bile teške. Mnogi su očekivali da lakše obezbedimo plasman u Nemačku. Zbog toga su očekivanja od nas manja, mada kako se EURO bude približavao počeće i euforija. Cilj nam je da prođemo grupu, imamo šanse, videćemo - zaključio je Pavlović.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading