ŠTA POSLE MBAPEA? PSŽ ulaže 200 miliona evra u trojicu igrača

14:48 | 16-02-2024

Fudbal 0

Kako će izgledati budućnost francuskog šampiona bez najveće zvezde tima?

PSŽ
EPA-EFE/YOAN VALAT

Gotova je jedna era. Zvanično na leto, ali suštinski već sada. Kilijan Mbape će napustiti Pari Sen Žermen posle šest godina i otići, nema ni tu dileme, u Real Madrid. Postavlja se pitanje - šta dalje za PSŽ?

Koliko god bila (ne)očekivana odluka Francuza, jednostavno gazda Naser Al Kelaifi mora da razmišlja unapred i ostavi sujetu po strani koliko god ona bila (a kod Katarana svakako jeste) dirnuta.

PSŽ će odlaskom Mbapea na godišnjem nivou uštedeti približno 200.000.000 evra. Jeste da će glamur napustiti "Park prinčeva". Posebno što nema više ni imena poput Lionela Mesija, Nejmara, Marka Veratija...

Ali, kako javlja pouzdani Fabricio Romano, ima Al Kelaifi plan kako da nadomesti odlazak prve zvezde tima i ostavi klub u konkurenciji za pehar Lige šampiona.

Tokom letnjeg prelaznog roka, PSŽ će dovesti najmanje tri ozbiljna pojačanja. Radi se o dva zaista ogromna imena i jedno koje bi u perspektivi to moglo biti.

Gledaće "sveci" da dovedu novog igrača u navalnom delu. Sad, da li baš u samom špicu napada (tu su već Gonsalo Ramoš i Randal Kolo Muani) ili na krilnoj poziciji, ostaje da se vidi.

Sigurno je da će doći i jedan vezista najvećeg kvaliteta i nivoa. Pominje se da bi tu mogao Bernardo Silva da "uskoči".

Treće pojačanje će biti na štoperskoj poziciji i sasvim izvesno je da će prva meta biti mladi štoper Lila Leni Joro koji je partijama privukao pažnju Real Madrida.

Kakav bi to samo poraz "svetaca" bio ukoliko bi im Madriđani preoteli i 18-godišnjaka... Zato se PSŽ neće mnogo natezati sa Lilom na leto i biće spreman da plati 60.000.000 evra za Francuza.

Ne bi bilo iznenađenje da uz ove tri opcije i pojačanja, PSŽ dovede i neko malo manje "zvučno" ime.

Svakako, nova era u prestonici Francuske kreće na leto odlaskom Mbapea i sasvim izvesno domino efektom na tržištu koje će pokrenuti Kilijanov transfer. 

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading