NESTVARNA PRIČA PROMESA Od reprezentativca Holandije do narko bosa na međunarodnoj poternici

18:06 | 16-02-2024

Fudbal 0

Od uzornog fudbalera do ozbiljnog kriminalca - put fudbalera moskovskog Spartaka.

Kvinsi Promes
EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN

Nestvarnu životnu priču ima Kvinsi Promes. Važio je za jednog od najvećih talenata Ajaksa. Igrao je čak 50 puta za reprezentaciju Holandije da bi ovih dana doživeo strmoglav pad na ličnom planu.

Osuđen je nedavno Promes na čak šest godina zatvora! Utvrdilo je holandsko Tužilaštvo, a sud potvrdio, da je 32-godišnji fudbaler postao pravi narko bos pošto je organizovao šverc 1.370 kilograma kokaina?!

Zanimljivo, upravo je on i označen kao glavni organizator nekoliko miliona evra vredne pošiljke. Zatvor mu preti, ali će u njega - teško.

Trenutno Promes igra za moskovski Spartak i zbog političke situacije na relaciji Zapad - Rusija teško je očekivati da će biti izručen.

Otuda je holandsko pravosuđe izdalo međunarodnu poternicu za Kvinsijem kako bi bio priveden licu pravde.

U realnosti osim ukoliko ne otputuje u neku, Zapadu blisku, zemlju, zaista je teško očekivati da bi mogao da odgovara za ono za šta se tereti.

- Osuđeni fudbaler je stavljen na međunarodnu poternicu. Tužilaštvo je pokušalo da ga privede u Holandiju i preduzelo je mere za to. Međutim, to još nije dovelo do izručenja - rekao je Frenklin Vatimena, portparol amsterdamskog tužilaštva.

Čak su i Promesovi advokati najavili žalbu na presudu pa ostaje da se vidi kakav će epilog dobiti ova nestvarna priča...

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading