OSEKA GOLOVA U BUNDESLIGI Bajer sve bliži tituli, Borusija Dortmund opet kiksnula

17:52 | 17-02-2024

Fudbal 0

Uzbudljivo popodne na terenima širom Nemačke.

FK Bajer Leverkuzen
EPA/Christopher Neundorf

Trenutno je nemačka Bundesliga četvrta liga na svetu po efikasnosti. Prosečno po utakmici padne 3,15 golova, ali je ovo popodne bilo sušta suprotnost. Prava oseka golova. Na pet utakmica smo videli deset tek pogodaka. Za nemačke standardne - malo.

Ono što svakako vredi izdvojiti je nova pobeda Bajer Leverkuzena kojom se klub ubrzano približava tituli prvaka Nemačke. Danas je pao Hajdenhajm - 2:1.

Dokazao je Žeremi Frimpong još jednom zašto je verovatno i najbolji desni bek sveta trenutno. Zatresao je mrežu rivala u samoj nadoknadi prvog poluvremena.

Amin Adli je u 81. minutu potvrdio pobedu koju čak ni gol Tima Klajdenštata za domaći tim u 87. minutu nije mogao da pokvari.

Borusija Dortmund je opet kiksnula. Istina jeste da Volfsburg baš i ne pripada ekipama koje su autsajderi, ali se daleko više očekivalo od vicešampiona Nemačke - 1:1.

Poveli su "milioneri" preko Nikolasa Filkruga u osmom minutu. Činilo se da Borusija ima kontrolu utakmice i rezultata, međutim...

Potez utakmice je napravio trener Niko Kovač koji je na poluvremenu uveo Janika Gerharta, a ovaj mu malo posle isteka časa igre uzvratio golom i velikim bodom za čedo Volksvagena.

U preostalim mečevima dana, Union Berlin je sa 1:0 nadigrao Hofenhajm, Majnc je nadigrao Augzburg identičnim rezultatom, dok je Štutgart slavio protiv Darmštata sa 2:1.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading