Ako je ruža - procvetaće

17:25 | 18-02-2024

Fudbal 0

Igor Duljaj je, nakon suspenzije Nemanje Nikolića i potencijalnog odsustva Mateuša Saldanje u narednom meču, prinuđen da se okrene drugim rešenjima.

Samed Baždar
FK Partizan

Fudbaleri Partizana su u više nego zanimljivom meču u Humskoj savladali ekipu IMT-a rezultatom 5:2, ali se čini da je šef stručnog štaba crno-belih u određenim problemima pred gostovanje u Surdulici narednog vikenda.

Naime, Mateuš Saldanja je na meču protiv "traktorista" zaradio udarac u mišić, a konkretnijih informacija oko njegovog stanja još uvek ne postoje, dok je Nemanja Nikolić nakupio kartone, što će Igora Duljaja naterati da u Surdulici potencijalno potraži nešto drugačije rešenje.

Stoga, za očekivati je da se u samom špicu napada Partizana na gostovanju Radniku nađe Samed Baždar.

OVO SU GROBARI ČEKALI Poznato u kakvom je stanju Saldanja

Samed Baždar FK Partizan
 

Duljaj mu veruje

Ono što ne predstavlja sjajan podatak za ovog 20-godišnjeg ofanzivca jeste činjenica da u ovoj sezoni nijednom nije uspeo da se upiše u listu strelaca za deset mečeva, a pride nije podelio nijednu asistenciju.

Baždarov napadački učinak nije bbio blistav ni protekle godine, gde je za 27 mečeva četiri puta tresao mrežu protivnika, dok je u dva navrata bio asistent.

Ipak, evidentno je da postoji razlog zašto mu Igor Duljaj veruje, a šef stručnog štaba Partizana je nedavno istakao da je izuzetno zadovoljan kako je talentovani Novopazarac odradio zimske pripreme "parnog valjka".

Stoga, možda je upravo to razlog zbog koga je očekivano da upravo Baždara vidimo u samom srcu napada crno-belih u još jednom "malom finalu" koje će Partizan igrati u Surdulici u borbi za šampionsku titulu.

Samed Baždar FK Partizan
 

U čemu su njegove prednosti?

Pre svega, činjenica da je polivalentan igrač i da može da igra na više pozicija je nešto što je "kupilo" Igora Duljaja kada je reč o ovom talentovanom ofanzivcu.

Imali smo prilike da Baždara u proteklim sezonama gledamo u najrazličitijim izdanjima, od krilnog napadača, polušpica, a čini se da smo najmanje imali vremena da ga "uhvatimo" na njegovoj prirodnoj poziciji - centralnom napadaču.

To je mesto na kome je Novopazarac igrao još u mlađim selekcijama i odakle je privukao pažnju prvog tima, a sada bi konačno mogao da dokaže da se najbolje snalazi upravo na tom mestu.

Igor Duljaj i Partizan su ga prilično čekali, navijači od njega očekuju da pokaže barem delić svog raskošnog talenta, a čini se da je pravo vreme da Baždar "procveta" upravo u Surdulici.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

Komentari(0)

Loading