Ako se po jutru dan poznaje, Partizan je odradio fantastičan posao... Protiv IMT-a se desilo nešto što se retko viđa

18:30 | 18-02-2024

Fudbal 0

Malo ko je očekivao da bi novi igrači mogli tako brzo da doprinesu.

fk partizan
Dusan Milenkovic/ATAImages

Partizan je tokom prelaznog roka uradio veliki posao. Angažovao je nekoliko igrača pre svega kako bi popunio "rupe" u sastavu nastale odlaskom Kristijana Belića, Mihajla Ilića i Kvinsija Meniga. S obzirom na to da je potonji igrač važio za "bonusa" u redovima crno-belih, bilo je teško naći adekvatnu zamenu.

Ne samo što je tim iz Humske uspeo da nadomesti spomenute odlaske, već je dodatno uspeo i dodatno da se osnaži, pogotovo u veznom redu. 

Posebno zanimljivo u vezi sa novim pojačanjima je to što su čak trojica protiv IMT-a u subotu dobila priliku da debituju u dresu "parnog valjka" i što su se svi oni upisali u listu strelaca! Priznaćete, nesvakidašnji podatak.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Prvo je mladi Bojan Kovačević zatresao mrežu "traktorista", da bi dosta kasnije isto učinio donedavno tinejdžer, Denil Kastiljo. Tačku na "i" je stavio Jung-Džun Goh. 

BOJAN KOVAČEVIĆ

Ovaj 19-godišnji štoper je delovao kao iznuđeno rešenje, ali se ispostavilo da može da donese Partizanu kvaliet u pohodu na titulu šampiona Srbije. Sjajno se snašao u kaznenom prostoru IMT-a, refleksno je postavio nogu i tako prosledio loptu u prazan deo mreže. Takođe, nekoliko puta je uspešno zaustavio hitre kontranapade rivala i tako pokazao da Igor Duljaj može da računa na njega.

Istina, malo je nedostajalo da njegova kardinalna greška košta Partizan gola, pošto je u 63. minutu promašio loptu. Ona je potom završila u nogama Miloša Lukovića, koji je pogodio prečku i tako ozbiljno zapretio. Dakle, potrebno je da sa manje rizika otklanja opasnost na sopstvenoj polovini terena i biće sve u redu.

DENIL KASTILJO

Kako je stupio na teren sa klupe, odmah je mogla da se vidi njegova impozantna figura. Visok, dugonog i snažan, pravi prototip modernog fudbalera, Ekvadorac je odmah doneo Partizanu preko potrebnu energiju. Bio je borben, kao od šale je zaustavljao pokušaje "traktorista" da razviju iole opasan napad, dok je sa druge strane terena sjajno izvlačio loptu i hitro je iznosio na poslednju trećinu terena.

Svoju brzinu je pokazao upravo kod postignutog gola u 86. minutu. Bez lopte je bio brži od svih na terenu, ponudio se Nemanji Nikoliću, ovaj je prosledio idealan pas posle čega je usledila besprekorna završnica moćnog Ekvadorca. Bez ikakve sumnje, kapitalno pojačanje za Partizan.

JUNG-DŽUN GOH

"Ovaj je manji od Kalulua", "Vidi kako je mali", bili su samo neki od komentara navijača crno-belih kada je Korejac stao kraj aut linije kako bi stupio na teren. Možda Goh jeste nizak, ali je vatrenog srca. Odmah po ulasku u igru je priredio nekoliko atraktivnih uklizavanja, sprintom je konstantno vršio pritisak na zadnju liniju IMT-a, a požrtvovanje koje je pokazao tokom borbe za "ničije" lopte su posebna priča. Istog trenutka je postao miljenik "grobara", koji su mu u jednom trenutku čak skandirali ime.

Ne samo što je bio opasan po gol protivnika, Goh je pokazao i zavidno znanje sa loptom, pogotovo kod pogođene stative u završnici utakmice. Malo ko je očekivao da može da se šutira iz pozicije iz koje je on pokušao. Ipak, uputio je sjajan udarac i ozbiljno zapretio gostima.

Svoju sjajnu partiju je nagradio u 90. minutu kada je iskoristio maestralan pas Gajasa Zahida. Ponudio se Korejac na ivici šesnaesterca, hitro se okrenuo i uprkos tome što je žustro povučen za dres, uspeo da se upiše u strelce. Iako je utakmicu započeo kao rezerva, kada bude bio spreman, nema sumnje da će postati redovan starter.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading