NOVI SKANDAL U SRPSKOM FUDBALU Radnički pobedio, a preti istupanjem iz lige

22:07 | 18-02-2024

Fudbal 0

Neverovatno saopštenje Nišlija...

FK Radnički Niš
Marko Metlaš/Alo

Navikli smo malo-malo pa se neko od klubova Mozzartbet Super lige Srbije oglasi saopštenjem. Uglavnom zbog sudijskih grešaka i primedbi na ljude sa pištaljkom.

Najčešće se takvi "ispadi" dešavaju kada neki tim izgubi, ali je slučaj Radničkog iz Niša potpuno drugačiji. Nišlije su nadigrale Javor, ali su uprkos tome nezadovoljne?!

Prilično oštro saopštenje je izdao klub sa juga zemlje u kojem preti čak i istupanjem iz domaćeg šampionata!

- Umesto da večeras igrači i navijači Radničkog slave zasluženu pobedu, nakon utakmice su svi ostali nemi i zgranuti postupcima sudije Momčila Markovića - počinje se i dodaje:

- Radnički je dobio meč 21. kola Super lige Srbije protiv Javora, ali je isti ovaj večerašnji meč mogao i da izgubi - samo da je on potrajao samo pet minuta duže i da je dželat Momčilo Marković uspeo u nameri i dovršio egzekuciju niškog tima. Posetioci na stadionu, kao i svi oni koji su gledali prenos utakmice, u čudu su mogli da gledaju deljenje "pravde" na njoj. Nedosuđivanje očiglednih faulova nad igračima domaćeg tima, tendenciozne odluke i pokušaji da se prekroji rezultat meča na svaki mogući način, samo su deo arsenala koji je večeras demonstrirao Marković sa pomoćnicima. Na kraju, po završetku meča i izlaska sa terena, sudija je imao i verbalni sukob sa decom na tribinama stadiona i vređao ih je, što je ispod nivoa svakog odraslog čoveka.

FK Radnički Niš Marko Metlaš/Alo
 

 

Navode Nišlije i da ovo nije prvi put da im Marković deli (ne)pravdu.

- Gledaocima koji su videli večerašnju predstavu ovih ljudi, jasno je da je zašto je Radnički tu gde jeste na tabeli i da su sudije te koje kroje plasman. Upravo je zbog njih tih gledaoca sve manje na stadionima, delioci pravde kod nas uništavaju fudbal i pojedine klubove. Koji je motiv za ovakvo suđenje na ovom meču? Da li su to sportski ili vansportski motivi? Moramo da se zapitamo zašto se sve ovo dešava i nije li razlog saplitanja Radničkog taj da ne bi prestigao na tabeli neke druge klubove? U sezoni 2023/24 isti sudija je Radničkom sudio u 4. kolu na utakmici Vojvodina - Radnički (3:2), u 13. kolu na utakmici Radnički - Spartak (1:1), u 17. kolu na utakmici TSC - Radnički (1:0). Radnički očigledno nikada ne može da dobije protivnika kada sudiji Marković a danas smo pobedili uprkos tome. Radnički je pobedio i sudiju i Javor. Ako Radnički smeta tim i takvim kombinacijama, želeli bismo da nam se to i saopšti, klub će sam istupiti iz Super lige!

Kao nedavno Novi Pazar i Radnički traži smenu predsednika Sudijske komisije Dejana Santrača.

- Da li će se već jednom stati na put ovakvim kvazi sudijama i njihovom deljenju "pravde"? Koje će konsekvence snositi današnji sudija nakon svojih monstruoznih poteza? Da li će i sada rukovodstvo FSS treba dati podršku Dejanu Santraču, i time pokušati da još jednom "završi sve"? Fudbal postoji zbog klubova, igrača i navijača, a ne zbog sudija. Fudbalski klub Radnički Niš moli srpsku sportsku javnost da pogleda celu utakmicu Radnički – Javor. Ukoliko većina smatra da nismo u pravu oko primedbi na suđenje, Radnički je spreman da se izvini, ali ako većina vidi ono što smo i mi videli - onda insistiramo da se utvrde motivi ovakvog suđenja i da sudija podnese konsekvence za svoje ponašanje i postupke - navodi se u saopštenju Nišlija.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

Komentari(0)

Loading