TUGA U SVETU FUDBALA Preminuo čovek koji je Nemačku odveo na krov sveta

09:54 | 20-02-2024

Fudbal 0

Tužno...

Andreas Breme
Screenshot Youtube

Andreas Breme, nemački fudbaler i član šampionske reprezentacije Nemačke na Svetskom prvenstvu 1990. godine, preminuo je u 63. godini života.

Vest o Bremeovoj smrti potresla je ljubitelje fudbala širom sveta. Breme je preminuo usled srčanog zastoja, prema informacijama koje su preneli nemački mediji.

Rođen 1960. godine u Hamburgu, Andreas Breme je ostavio neizbrisiv pečat u fudbalskom svetu, posebno poznat po odlučujućem golu iz jedanaesterca u finalu Svetskog prvenstva u Italiji 1990. protiv Argentine.

 

NE VIDIM TE I NE ČUJEM... Brat Siniše Mihajlovića se obratio emotivnim rečima

Njegova fudbalska karijera bila je izuzetno uspešna i raznovrsna. Počeo je u ekipi HSV Barmbek, a zatim je igrao za Sarbriken, Kajzerslautern, Bajern Minhen, Saragosu, i ponovo Kajzerslautern, gde je započeo i svoju trenersku karijeru. Breme je takođe vodio timove Unterhahing i bio pomoćnik u Štutgartu.

Andreas Breme je bio odbrambeni igrač, ali su ga krasili i izuzetan njuh za gol, odličan centaršut, te preciznost u izvođenju kornera, slobodnih udaraca i jedanaesteraca.

Njegova uloga u reprezentaciji Nemačke bila je ključna tokom dva Svetska prvenstva, posebno ostavljajući nezaboravan trag na putu do titule 1990. godine.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading