FRANCUZI BAŠ ŽELE ZLATO U PARIZU Grizman želi da igra za reprezentaciju na Olimpijskim igrača, čeka se i najveća zvezda

23:55 | 20-02-2024

Fudbal 0

Olimpijske igre u Parizu biće održane od 26. jula do 11. avgusta.

antoan grizman
EPA-EFE/MOHAMMED BADRA

 

Fudbaler Atletiko Madrida Antoan Grizman izjavio je da mu je san da zaigra za reprezentaciju Francuske na Olimpijskim igrama u Parizu, prenosi danas francuski Mond.

- Učiniću sve da učestvujem na Igrama u Parizu. To je nešto izuzetno, imati Igre u Parizu - rekao je Grizman, koji je odigrao 127 utakmica za selekciju Francuske.

Olimpijske igre u Parizu biće održane od 26. jula do 11. avgusta.

- Razgovaraću sa čelnicima kluba u dogledno vreme, da vidim da li će me pustiti. Znam svoje telo, imamo odlične fizioterapeute i nema problema - dodao je Grizman.

Mond navodi da bi Grizman mogao da bude jedan od trojice fudbalera starijih od 23 godine u sastavu olimpijske reprezentacije Francuske, koju će u Parizu da predvodi selektor Tijeri Anri. Jedan od tih fudbalera bi mogao da bude i napadač Pari Sen Žermena Kilijan Mbape, koji je ranije izjavio da voleo da igra za Francusku na OI u Parizu. Mond podseća da klubovi nisu u obavezi da dozvole svojim fudbalerima da igraju za reprezentaciju, pošto olimpijski turnir nije u kalendaru Međunarodne fudbalske federacije (FIFA).

- Ako ne budem u reprezentaciji, bodriću francuske sportiste ispred televizora. Volim da gledam OI sa svojom decom. Moja ćerka Mia obožava gimnastičarke - dodao je napadač Atletika.

Grizman bi tokom leta trebalo da igra za selekciju Francuske na Evropskom prvenstvu, koje će biti održano od 14. juna do 14. jula u Nemačkoj. On je sa selekcijom "trikolora" osvojio SP 2018. godine i Ligu nacija 2021. Francuska fudbalska reprezentacija je samo jednom osvojila zlatnu medalju na Olimpijskim igrama i to 1984. godine u Los Anđelesu. Grizman (32) je ove sezone odigrao 35 utakmica za Atletiko i postigao je 18 golova.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading