MLADENOVIĆ JUNAK ATINSKE DRAME PAOK u Atini propustio nekoliko prilika da se plasira u finale Kupa Grčke na meču sa Panatinaikosom

21:43 | 21-02-2024

Fudbal 0

Panatinaikos, koga sa klupe predvodi turski trener Fatih Terim (po smeni našeg Jovanovića), prvi je finalista Kupa Grčke iako je nekoliko puta bio u bezizlaznoj situaciji protiv PAOK-a.

Mladenović
EPA

Panatinaikos je slavio sa 1:0 u Solunu, ali PAOK je u revanšu golom sjajnog Živkovića (72), koji je igrao do 85. Minuta, slavio sa 1:0 i izborio produžetke. U njima je Poljak Kedziora (105) povisaio na 2:0 za goste i činilo se da je sve rešeno. Ali, tek tada su počela uzbuđenja.

Nemački sudija Zibert pokazao je 11 minuta nadoknade, a u devetom je Limnios smanjio na 1:2 pa se posle ukupnih 2:2 otišlo u penal seriju.

Počelo je domaćim promašejem jer Slovenac Šporar nije pogodio mrežu. Onda su svi bili precizni, a posebno je bio važan gol našeg reprezentativca Mladenovića (Đuričić nije igrao zgbog povrede) u petoj seriji koji je Panatinaikos ostavio u životu. Prvu meč loptu za PAOK nije iskoristio Bugarin Despodov (Poljak Dragovski je sjajano branio penale) pa se nastavilo sa izvođenjem.

Promašaj Limniosa u šestoj seriji nije kaznio Ozdojev. Nepreciznost Araoa prokockao je Džoni. Kada su prošli svi vozovi za PAOK Šenkeveldov gol nije uspeo da neutrališe Samata (četvrti promašaj Solunjana od poslednjih pet pokušaja) i to je bio znak za slevlje domaćih fudbalera i navijača posle pobede nakon boljeg izvođenja penala 6:5.

Panatinaikos će u finalu 18. maja verovatno igrati protiv drugog kluba iz Soluna Arisa koji je savladao u Agrinju Panatolikos sa 1 :0, a revanš je na njegovom stadionu u Solunu 6. marta.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

Komentari(0)

Loading