MAKSIMIR U TRANSU Dinamo Zagreb izbacio Betis iz Evrope

20:53 | 22-02-2024

Fudbal 0

Ogromna pobeda hrvatskog giganta u Ligi konferencija.

FK Dinamo Zagreb
EPA/ANTONIO BAT

Sezona Dinamo Zagreba u Ligi konferencija je delovala prilično sumorna. Naročito posle onog poraza od Balkanija sa tkz. Kosova. Međutim, večeras je Maksimir bio u potpunom transu.

Uspeo je Dinamo Zagreb da izbaci moćni španski Betis i da remijem od 1:1, zahvaljujući pobedi u prvom meču, izbori plasman u osminu finala trećeg po jačini evropskog takmičenja!

Koliko je bilo značajno "modrima" što su doneli 1:0 iz Španije videlo i se i danas. Betis je poveo još u prvom poluvremenu preko Sedrika Bakambua.

Ipak i taj rezultat je garantovao članu Primere samo produžetke. Međutim, do njih nije ni došlo pošto je Japanac Takuro Kaneko malo pre isteka časa igre doveo domaće navijače u stanje transa.

Spasao je Japanac na neki način sezonu hrvatskom šampionu koji će imati jako teško misiju da odbrani krunu u domaćem šampionatu, ali zato će nastaviti evropsku odiseju.

Nažalost, region neće imati još jednog predstavnika u daljoj fazi Lige konferencija pošto je bugarski Ludogorec eliminisan od strane švajcarskog Serveta - 1:0.

Kako u prvoj utakmici nije bilo golova, ispostavilo se da je hitac Timotija Konjata iz šestog minuta prelomio ko ide dalje.

Istina je da je družina iz Razgrada imala čitav meč da makar izbori produžetke, ali je u tom cilju - omanula i završila evropsku odiseju za ovu sezonu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading