GOSTOPRIMSTVO SRPSKOG NARODA UVEK NA NAJVIŠEM NIVOU Čeferin posetio FSS

12:54 | 23-02-2024

Fudbal 0

Predsednik UEFA Aleksander Čeferin doputovao je u u još jednu posetu Fudbalskom savezu Srbije i odmah iskoristio priliku da istakne koliko je za ceo region važno što će se naredni sastanak najvišeg tela evropske fudbalske unije održati upravo u Beogradu

Fudbalski savez Srbije
FSS

- Uvek se osećam lepo u vašem gradu i mnogo se radujem što će naredni Kongres UEFA biti održan u prestonici Srbije. Kako ja to volim da kažem, na našim prostorima - rekao je za sajt FSS predsednik UEFA koga je dočekala delegacija našeg saveza na čelu sa predsednikom Draganom Džajićem, potpredsednikom Branislavom Nedimovićem i generalnim sekretarom Jovanom Šurbatovićem.

- Gostoprimstvo srpskog saveza i srpskog naroda nikada nisu bili upitni. Već sada sam siguran da će organizacija Kongresa biti na najvišem mogućem nivou. Svaki put kada dođem u Beograd, uverim se da su kapaciteti sve veći i veći. Za delegate je mnogo važno što je hotel povezan sa centrom u kome će se održati Kongres i to znatno olakšava kompletan proces logistike i organizacije događaja.


Na svečanosti u Sava centru, pored predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i velikog broja zvanica iz političkog, ekonomskog i sportskog života Srbije, prisustvovaće i brojne vedete koje su ispisale istoriju evropskog fudbala i na koje je verovatno i Čeferin mislio kada je u Parizu rekao da je fudbal strast i više od igre.

- Apsolutno. Fudbal je toliko jak baš iz razloga što svako može da sanja da igra najjače takmičenje. Košarci su to oduzeli i još mnogim drugim sportovima, ali u fudbalu nećemo dozvoliti. Slušao sam jednom prilikom jednog mudrog čoveka na televiziji, pitali su ga koji je najpopularniji sport na svetu, odgovorio je košarka. Kada su ga podsetili na fudbal, rekao je fudbal nije sport, fudbal je religija.“

Imajući sve to u vidu, jasno je da nas u Nemačkoj očekuje jedno od najatraktivnijih i najuzbudljivijih šampionata Evrope svih vremena.

Fudbalski savez Srbije FSS
 

 

- U svakom slučaju, radimo na tome da sve bude na top nivou. Juče sam bio u Berlinu i razgovarao o detaljima u vezi sa Evropskim prvenstvom. Nemci imaju odličnu infrastrukturu i što je još važnije, dokazano je da su sjajni organizatori velikih sportskih događaja. Siguran sam da će turnir u svim aspektima ispuniti očekivanja. U Sloveniji vlada neviđeno interesovanje navijača, ulaznice su prosto planule, a verujem da je slična situacija i u Srbiji.


Nema sumnje da je sa prijateljima iz Fudbalskog saveza Srbije, predsednik UEFA već razmenio ‘pretnje’ uoči duela Slovenije i Srbije u Minhenu.

- Dotakli smo se malo te utakmice, ne nešto puno. Kako se bude bližilo Evropsko prvenstvo, biće sve više reči o tome. Sistem je takav da i neke trećeplasirane ekipe idu u nokaut fazu turnira.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading