PIKSI NA SLATKIM MUKAMA Golmani ogromna snaga Srbije, na koga sve može da računa u Nemačkoj?

07:00 | 24-02-2024

Fudbal 0

Selektor "orlova" se nalazi pred teškim izborom.

Dragan Stojković Piksi

Privukao je, fantastičnim odbranama za Romu, Mile Svilar ogromnu pažnju domaće javnosti. Reprezentativac Srbije kojeg nema dugo na spisku. Po svim kriterijumima odličan golman i baš se tu pokreće ozbiljna tema.

U ovom trenutku, Srbija zaista ima plejadu vrhunskih čuvara mreže. Što dovodi selektora Dragana Stojkovića Piksija na slatke muke. Posebno pred Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

Kako je to sam istakao selektor jednom prilikom, mesta ima samo za trojicu golmana, a konkurencija je zaista žestoka.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Mile Svilar

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Krenućemo od čoveka koji je nedavno dospeo u žižu javnosti. Dolaskom Danijelea de Rosija na klupu Rome se potpuno promenio status Srbina koji je mogao da izabere da brani i za selekciju Belgije.

Isticala je i sama legenda italijanskog fudbala da je Svilar u sjajnoj formi, da je zasenio i vremešnog Ruija Patrisija i da će ostati "jedinica" Rome.

Roma AP Photo/Peter Dejong
 

 

Štaviše, čak i naredne sezone pošto Patrisiju ističe ugovor, ima 37 godina i bliži je penziji nego vrhunskoj formi. Mada, što se kaže, golmani su kao vino.

U svakom slučaju, Svilara dugo nije bilo na spisku reprezentacije i dobra forma i martovske prijateljske utakmice bi mogle da posluže selektoru Stojkoviću da još jednom proveri 24-godišnjeg čuvara mreže.

Vanja Milinković Savić

Trenutno je naš prvi golman i neko u koga Piksi ima neograničeno poverenje. Ne bez razloga. Spašavao nas je Milinković Savić u više navrata. Posebno na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Tada nam je odbrana bila prilično klimava i utisak je da je tu dodatno zacementirao mesto startnog čuvara mreže.

Po svemu sudeći, teško će ga iz tog statusa neko i pomeriti, ali ima više nego ozbiljnu konkurenciju koja može samo dodatno da ga motiviše da zadrži vrhunsku formu u kakvoj je i u italijanskom Torinu.

Predrag Rajković

Nekada prvi izbor, sada drugi. Bez obzira na to, nije demotivisan i kad god obuče dres reprezentacije brani na izuzetno, izuzetno visokom nivou.

Predrag Rajković Tanjug/Ap
 

 

Tu i dolazimo do onoga da selektor Piksi ima slatke muke. Pritome, je na vrhunskom nivou u španskoj Majorci.

Uliva dodatno poverenje i daje do znanja da i kao "zamena" može da pruži maksimum u svakom trenutku kada se to od njega zatraži.

Đorđe Petrović

Definitivno momak koji je iznenadio kako srpsku, tako i svetsku javnost. Rešio je letos Čelsi da ga kupi, a povredom Roberta Sanćeza promoviše i u prvog golmana. I nije pogrešio!

Petrović brani na zaista vrhunskom nivou. Iz kola u kolu u Premijer ligi pokazuje zašto mu je mesto baš među elitom.

Da nije njega, porozna odbrana Čelsija bi primila još više golova nego što jest. Najvažnije, brani bez kiksa, sa puno samopouzdanja i demonstrira kvalitet za top klubove.

Đorđe Petrović AP/Kirsty Wigglesworth
 

 

Filip Stanković

Sin našeg legendarnog trenera Dejana Stankovića. Član je Intera koji brani na pozajmici u Sampdoriji i to redovno pošto je upisao već 25 nastupa za tim koji se takmiči u Seriji B.

Kako se može načuti, imaju nero-azuri ozbiljne planove sa 21-godišnjim golmanom koji je čak prognoziran i za borbu za startnu "jedinicu". Naravno, posle silaska sa velike scene već vremešnog Jana Zomera.

Počeo je Stanković sve ćešće da se nalazi na spisku selektora Stojkovića i predstavlja zaista budućnost srpskog fudbala.

I ne samo on. Greh bi bio ne pomenuti Novaka Mićovića koji je trenutno u MLS ligi, fantastičnog Veljka Ilića iz TSC-a kojeg svakako čeka, najverovatnije na leto, odlazak u neku od jačih evropskih liga.

Ima tu još momaka i ako je neka pozicija za koju Srbija ne mora da brine u budućnosti sigurna, onda je to svakako - golmanska.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading