IGRAČI ZBOG NAMEŠTANJA DOBILI DRAKONSKE KAZNE Nezapamćen skandal u srpskom fudbalu dobio epilog (VIDEO)

13:29 | 24-02-2024

Fudbal 1

Skandal potresa srpski fudbal! Prijateljska utakmica Jedinstvo Ub - Prva Iskra Barič bila je pod sumnjom UEFA da je nameštena, što je kasnije potvrđeno istragom, a sada su poznate sankcije za klub iz Bariča kao i za fudbalere koji su osumnjičeni za nečasne radnje!

Fudbal
Printscreen

Kako je saopšteno, klub iz beogradskog predgrađa kažnjen je oduzimanjem čak 12 bodova, a četvorica fudbalera suspendovani su iz fudbala na čak devet meseci.

Ranije je utvrđeno da su evidentirane milionske uplate na tip "4+" na kladionicama, a utakmica je završena rezultatom 4:0 za Jedinstvo.

Ubrzo je usledila reakcija Fudbalskog saveza Beograda, koji je rešio da kazni Iskru i oduzimanjem bodova i novčano.

Zahtevali su kaznu i za četvroricu fudbalera. Tim iz Bariča, osim bodovno, kažnjen je i novčano u iznosu 1.200.000 dinara. Kako je ranije saopštio Fudbalski savez Beograda, Disciplinska komisija je potvrdila kaznu.

- Komisija za žalbe je odbacila žalbu FK Prva Iskra i potvrdila Odluku Disciplinskog sudije Srpske lige Beograd kojom se klub kažnjava oduzimanjem 12 (dvanaest) bodova i novčanom kaznom u iznosu od 1.200.000 dinara - naveli su iz Fudbalskog saveza Beograda.

Takođe, četiri fudbalera ovog tima - Vladimir Simić, Lazar Adamović, Zoran Topalović i Andrija Knežević, kažnjeni su suspenzijom od devet meseci van fudbala.

Pomenuti igrači su se žalili na odluku, a ona je nakon nove istrage samo potvrđena. Saopštenje je potpisao disciplinski sudija Aleksandar Prekodravac, gde je opisan čitav postupak. Utvrđeno je da je na kladionici na meč Jedinstva i Iskre izvršena uplata od 10.105 evra na to da će pasti najmanje četiri gola.

Osim toga, navodi se da je na osnovu snimaka utvrđeno da je kod svakog od kažnjenih igrača utvrđena greška koja je dovela do postizanja gola.

Zbog svega je reagovala i UEFA, a ovde možete videti kompletno saopštenje i odluku Fudbalskog saveza Beograda.

Prvi gol:

Drugi gol:

Treći gol: 

Četvrti gol:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(1)

Loading
Djoka

24.02.2024 23:51

Kazna zbog PRIJATELJSKE UTAKMICE. Ovo SKANDAL ZA FSS A NE KLUBOVE. SRAMOTA.