SLOMIO LOBANJU VOZAČU Igrao na Svetskom prvenstvu, sad ide u zatvor

14:28 | 24-02-2024

Fudbal 0

Reprezentativac Maroka u fudbalu i igrač Kvins Park Rendžersa u Engleskoj, Ilijas Šar, osuđen je na godinu dana zatvora jer je slomio lobanju vozaču kamiona.

Sar
AP Photo/Francisco Seco

Ovo je presuda suda u Francuskoj, gde se događaj desio još pre četiri godine, dok je Marokanac bio na odmoru.

Tada je trebalo da uživa sa bratom Žaberom i prijateljima, u kajaku na odmoru u gradu Bazej, međutim letovanje se pretvorilo u dramu. Došlo je do svađe oko toga ko će prvi da uđe u autobus koji je vodio grupu na destinaciju za kajak.

Tenzija se podigla i Šar je u jednom momentu podigao kamen i udario žrtvu u glavu.

Žrtva je bio vozač kamiona, koji je od zadobijenih povreda imao pukotinu od dva centimetra u lobanji i hitno je odveden u bolnicu u Rems u kritičnom stanju.

Kako su naveli na suđenju, on je morao dugo da se oporavlja u bolnici u Belgiji zbog udarca, koji je umalo bio fatalan, a čije posledice i dalje oseća.

Inače, Marokanac koji je rođen u Belgiji je do sada odigrao 13 mečeva za Maroko i postigao je jedan gol, a zanimljivo je da je igrao i na Svetskom prvenstvu u Kataru, gde je odigrao 45 minuta u meču za treće mesto protiv Hrvatske, koji je Maroko izgubio.

Igra na poziciji ofanzivnog veziste, a trenutno je u QPR-u, gde je stigao još kao klinac u mlađim kategorijama 2017. godine.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading