NJUKASLOVO PONIŽENJE U LONDONU Arsenal pokazao "svrakama" zašto neće igrati Ligu šampiona naredne sezone

23:17 | 24-02-2024

Fudbal 0

Fantastična predstava čete Mikaela Artete.

FK Arsenal
EPA-EFE/ANDY RAIN

Igrala je ekipa Njukasla ove sezone Ligu šampiona, ali kako stvari stoje izvesno je da je tamo neće biti i sledeće. A zašto je to tako pokazao je večeras Arsenal - 4:1!

Fantastičnu predstavu je pružila četa Mikaela Artete i u derbiju kola prosto rasturila "svrake" koje mogu još i da budu srećne ovakvim rezultatom. 

Sve je krenulo po zlu za goste još u 18. minutu i od nesrećne reakcije Svena Botmana koji je smestio loptu u sopstvenu mrežu.

Nagradio se Arsenal za inicijativu i bolju igru preko Kaija Haverca samo šest minuta kasnije za velikih 2:0 na poluvremenu.

Samo četiri minuta igre u drugom delu je bilo potrebno "tobdžijama" da osiguraju pobedu. Najpre je Bukajo Saka u 65. minutu bio precizan, da bi Jakub Kivor zapečatio sudbinu gostiju.

Uspeo je Njukasl do počasnog pogotka da dođe preko Džoa Viloka (inače baš bivšeg igrača Arsenala) u 84. minutu, ali je slaba to uteha.

Nastavlja Arsenal borbu za titulu prvaka Engleske i trenutno je na samo dva boda minus u odnosu na Liverpul, dok Njukaslu pozicija za Ligu šampiona beži već ogromnih 15 poena...

Standings provided by Sofascore

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading