IZ RADNIKA GRME NA JOVANOVIĆA: Sramno suđenje, Partizanu ne treba dadilja

15:52 | 25-02-2024

Fudbal 0

Oglasio se i tim sa juga zemlje posle duela sa Partizanom.

Ivica Tončev
ATA Images

Oglasila se Crvena zvezda juče saopštenjem, nezadovoljna suđenjem Srđana Jovanovića tokom duela Partizana i Radnika iz Surdulice. Sada se oglasio i tim sa juga zemlje.

Tačnije prvi čovek Ivica Tončev koji je izdao oštro saopštenje, takođe nezadovoljan arbitražom našeg najboljeg sudije.

- Moja je obaveza da se kao dugogodišnji sportski radnik sa preko 20 godina iskustva u sportu i nekadašnji potpredsednik FSS oglasim povodom jučerašnjeg sramnog suđenja čoveka koji sebe naziva sudijom - Srđana Jovanovića, na utakmici Mozzartbet Superlige Srbije između Radnika i Partizana.

Predsednik Radnika žali što je sudija pokvario praznik fudbala na jug zemlje.

- Najpre moram da naglasim da mi je izuzetno žao, jer je ovakav čin pokvario jedan fudbalski spektakal koji za malu opštinu poput Surdulice puno znači. Sport je jedna sfera, koja pre svega treba najmlađe da nauči fer-pleju i sportskom duhu, kako da se ponašaju dostojanstevno i kad pobeđuju i kad gube. Uvek sam pružao ruku boljem od sebe, ali pružio bih ruku i poraženom na dobroj igri.

Srđan Jovanović EPA
 

 

Ističe Tončev da Partizanu ne trebaju "razne dadilje" u vidu sudija i pomoći.

- Ekipi poput Partizana ne trebaju 'razne dadilje' u liku ovakvih sudija koji će zarad nekih sitnih interesa da im svojim postupcima više odmognu, nego pomognu. Svaki uspeh Partizana sada će ostati u senci pitanja da li je mogao i drugačiji ishod utakmice da bude, da nije na mestu sudije bilo lice koje je zaslepljeno samo sopstvenim interesima.

Za kraj, pozvao je i čelnike Fudbalskog saveza Srbije da unesu promene, da se suđenje poboljša, a klubovi ne kažnjavaju zbog javnog iznošenja mišljenja.

- Moram da pozovem i čelne ljude FSS, koji su obećavali velike promene kada su raznim manevarskim pristupima preuzimali Savez da sada pokažu na delu da će stati na put ovakvim i sličnim postupcima i prestanu da kažnjavaju klubove koji ukazuju na nepravdu - zaključio je prvi čovek Radnika.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading