TROFEJ IDE RANJENICIMA Van Dajk šokirao Čelsi i sprečio penale na Vembliju

18:50 | 25-02-2024

Fudbal 0

Liverpulu trofej u Liga kupu na punom Vembliju.

Virdžil van Dajk, FK Liverpul
EPA-EFE/PETER POWELL

Izranjavan je Liverpul, gomila prvotimaca mu fali, ali je i takav uspeo da nadigra Čelsi u finalu Liga kupa i dođe do trofeja - 1:0!

Nedostaju Jirgenu Klopu golman Alison, Trent Aleksander-Arnold, Džoel Matip, Tijago Alkantara, Kurtis Džouns, Dominik Sobolsaj, Diogo Žota, Darvin Nunjez i prva zvezda tima - Mohamed Salah?!

A da situacija bude još gora na utakmici se povredio i Rajan Gravenberh. Sve to daje još dodatno podvigu Liverpula.

Istina, dosta toga je moglo na u ovom finalu da bude drugačije da se kod gola Rahim Sterling na isteku pola časa igre nije našao u ofsajdu. 

Pogodio je samo nekoliko minuta kasnije Kodi Gakpo stativu, pa su samo golovi falili da upotpuno sadržajno prvo poluvreme.

Istakao se fantastični Đorđe Petrović u 58. minutu kada je odbranio šut Harvija Eliota, ali ništa nije mogao dva minuta kasnije kod gola Virdžila van Dajka.

Na njegovu, a i Čelsijevu, sreću gol je poništen i ostalo je 0:0. Sa tim rezultatom smo ušli i u dodatnih 30 minuta igre.

Najbolju šansu je imao Eliot kojeg je Petrović ponovo fantastično zaustavio u 116. minutu. Činilo se da idemo ka penalima, a onda...

Ukazao se Virdžil van Dajk. Ovoga puta mu je gol u 118. minutu priznat i doneo je tako Liverpulu titulu prvaka Liga kupa!

Izvesno je da će jedan od tragičara Čelsijevog poraza biti i Konor Galager koji je imao tri fantastične prilike u drugom poluvremenu, od čega je jednom pogodio čak i stativu, ali malo mu to vredi...

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading