"CENIM MITROVIĆA I VLAHOVIĆA" Srbija je dobila kapitalno pojačanje iz Engleske - Luis iz Londona

18:38 | 26-02-2024

Fudbal 0

FSS je dobio još jednu birokratsku bitku.

insta
Printscreen/Instagram

Ono što je ranije bilo najavljeno, dobilo je epilog. Luis Zečević-Džon će obući dres reprezentacije Srbije do 16 godina, čime se odrekao nastupa za Englesku, inače državu u kojoj je rođen. 

Ovaj mladi fudbaler Arsenala je dao izjavu za televiziju "Arena sport", te je za početak razgovora objasnio svoju odluku:

- Imao sam kontakt sa Fudbalskim savezom Srbije i pozvan sam da se pridružim reprezentaciji do 16 godina. Naravno da sam prihvatio to sa velikom radošću. Srećan sam što ću se upoznati i igrati sa svojim vršnjacima iz Srbije - otkrio je Luis.

DETONACIJA U SRPSKOM FUDBALU Piksi "oteo" Englezima pravi BISER, iz Londona pravo u dres reprezentacije

Neizbežno pitanje je bilo ko su mu uzori:

- Navijam za napadače, te zato cenim Aleksandra Mitrovića i Dušana Vlahovića. Oni me impresioniraju. Sadio Mane je takođe igrač kog veoma cenim, a ranije sam pratio i Danijela Staridža koji je igrao u Liverpulu.

Zečević-Džon prirodno pokriva pozicije po desnoj strani, krilo i beka, a povremeno može da igra i centarfora:

- Igram na nekoliko pozicija i to uglavnom u napadu. Za mene je skoro isto da li igrao na levom ili desnom krilu, a obožavam i poziciju centarfora. Ove pozicije mi omogućavaju da koristim brzinu, šut i druge veštine koje sam stekao do sada. Naravno, od trenera zavisi koju će taktiku primeniti, zato sam u poslednjoj utakmici igrao desnog beka.

Koliko je talentovan pokazuje to što mu je Arsenal dao školarinu, pa mu je sada trener čuveni Džek Vilšir:

- Za mene je veliko dostignuće što sam dobio školarinu ovako rano. To je nešto za šta sam radio i trudio se puno. Puno znači kada dobijem ovakvu priliku od velikog kluba, a pored toga mogu i da pravilno treniram, učim, stičem znanje i pokažem svoj talenat iskusnim trenerima koji mogu da me usmere da napredujem.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading