KAKVE POHVALE Bivši sportski direktor Partizana ishvalio Vlahovića, Dušan ovakve reči JOŠ NIJE ČUO

16:53 | 27-02-2024

Fudbal 0

Ivica Iliev pun superlativa za napadača Juventusa.

Dušan Vlahović
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

U fantastičnoj je formi Dušan Vlahović. Glavna je tema Srbin u čitavoj Italiji. To je bio i povod italijanskim kolegama da kontaktiraju nekadašnjeg sportskog direktora Partizana - Ivicu Ilieva.

On je govorio za TutoJuve o svemu što napadač Juventusa radi ove sezone.

- Dušan je uzeo Juventus za ruku, u odličnoj je formi i počeo je da konstantno postiže golove. Zaista sam srećan zbog perioda kroz koji prolazi. Vidim da je sazreo u mnogim aspektima. Više nije dečko kojeg sam poznavao, sada je stvarno odrastao. Preuzima mnogo odgovornosti na terenu, lider je i takođe je vodič saigračima. Ima karakter šampiona. Nakon poteškoća koje je imao postao je igrač kakav smo svi očekivali da će biti.

Veruje Iliev da bi Vlahović u nekom boljem timu od Juventusa bio još efikasniji.

- Kao nekadašnji špic, svestan sam činjenice da često napadač zavisi od tima i prilika koje mu oni kreiraju. Nije kao da Dušan promašuje po pet šansi po utakmici, često se dešava da postigne gol iz jedine prilike u kojoj se nađe. Nekad se dogodi da ni ne dobije upotrebljive lopte zbog čega mi je mnogo žao. I zato želim da kažem da bi uz kvalitetniji tim imao još više golova.

ata ATA Images
 

 

Zato, smatra nekadašnji igrač i sportski direktor Partizana da bi Vlahović, primera radi, u Interu bio još učinkovitiji.

- Petnaest golova koje je postigao u Juventusu vredi makar 20/25 u kvalitetnijoj sredini. Da igra, na primer, u Interu, postigao bi više golova od Lautara Martineza, koji je izvrstan napadač.

Na pitanje gde je Vlahović kada govorimo o svim napadačima u Evropi, Ivica odgovara:

- Drugi je po broju golova u Italiji, tako da je već među tri najbolja u Italiji. U Evropi je lagano među 10 najboljih, nema mnogo onih sa njegovim kvalitetima. Zaslužuje da bude u renomiranom timu kao što je Juventus, ali jedino razočaranje je što njegovi golovi neće biti dovoljni za Skudeto. Inter je i dalje prejak, možda bi sa dva ili tri prava pojačanja stvari mogle da se promene - zaključio je Iliev. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading