RAPSODIJA NAPOLITANACA Majstorija i prvenac Račića nedovoljni, Napoli demolirao Sasuolo

20:40 | 28-02-2024

Fudbal 0

U odloženoj utakmici 21. kola Serije A Napoli je kao gost na stadionu „Mapei“ ubedljivo porazio Sasuolo – 6:1

FK Napoli
EPA/CIRO FUSCO

Neko je morao da plati lošu formu Napolija, a taj je Sasuolo. Odlazeći prvak Italije razbio je domaćina u Ređo Emiliji i to posle velikog preokreta – 6:1. 

Napoli nije imao milost prema davljeniku u borbi za opstanak, iako je Sasuolo povelo u ranoj fazi i to prvencem srpskog reprezentativca Uroša Račića.

Prelepo je pogodio momak iz Kraljeva sa 20 metara, prizemnim udarcem u sam ugao, ali neće imati previše razloga da se raduje. Time kao da je razbesneo goste sa juga Italije.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Već do poluvremena, u rasponu od samo 12 minuta, Napoli je već imao dva gola prednosti. U dugoj akciji Zambo Angisa je petom odigrao Amiru Rahmaniju, a ovaj izjednačio.

PROMAŠAJ DECENIJE Prazan gol sa tri metra - kako ovo nisi dao? BLAMČINA jednog od najboljih napadača današnjice (VIDEO)

I onda je na scenu nastupio Viktor Osimen. U finišu prvog i početkom drugog poluvremena kompletirao je het-trik.

Kažnjavao je svaku grešku odbrane Neroverda, a bilo ih je poprično. Dva puta je to koristio asistencijama Mateo Politano, a jednom Hviča Kvarachelija.

Upravo je Gruzin upalio "petardu" u 51. minutu u solo akciji, a onda je domaćin samo gledao na sat kada će pre kraj utakmice. I do kraja se još jednom upisao za bolnih 6:1 za Sasuolo.

Napoli je upisao prvi trijumf posle tri utakmice i uhvatio priključak za Evropu iako je tek deveti, dok je Sasuolo upalo u crvenu zonu iako ima isti broj bodova kao Verona. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading