"POZOVITE MOJU MAMU" Svet sporta zavijen u crno: Za samo sedam dana preminula dva mlada fudbalera - njihove smrti su identične

08:31 | 29-02-2024

Fudbal 0

Strašne dve tragedije pogodile su svet sporta...

Lopta
Alo/Masanori Jošida

Dvojica dečaka, starosti 13 i 16 godina preminuli su u razmaku od sedam dana u Rumuniji na gotovo identičan način.

Izgubili su svest posle fudbalske utakmice. Sumnja se da su obojica pili energetska pića pre nego što su izašli na teren

Mlađi dečak stradao je prošle nedelje u Majuru. Mališan, koji je bio zdrav, navodno je popio tri konzerve pre nego što je krenuo na utakmicu. Ostao je na terenu sa drugarima nakon utakmice i požalio se na iznenadni bol u grudima. Jedva je stigao da zamoli da pozovu njegovu mamu pre nego što se srušio. Nije mu bilo spasa prenosi "Blic".

Stariji dečak, po imenu Kris, juče se srušio pred drugarima posle treninga u Temišvaru. Rumunski mediji ističu da je u pitanju dečak koji je imao problema sa srcem i koji je prošle godine uspešno operisan.

Dečak je za probleme saznao pre četiri godine, zbog čega su i njegovi drugovi iz kluba i Politehničke škole bili organizovali humanitarnu akciju prikupljanja novca za operaciju. Kada se uspešno oporavio, Kris je odlučio da se vrati ove godine na teren.

Veruje se da je i on pre treninga popio energetsko piće. Delovao je dobro, a onda se samo srušio na terenu dok su drugi dečaci u šoku posmatrali sve.

- Video sam kad je izgubio svest. Došla je hitna, stavljali su mu onu struju. Svi smo bili preplašeni, sedeli smo i plakali - ispričao je drug preminulog dečaka.

Lekari su brzo stigli na lice mesta i sve pokušali, ali za Krisa nije bilo spasa. Preminuo je na putu do bolnice.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading