Zbog Partizana nije mogao u Zvezdu, A SADA JE VREME DA GA PIKSI POZOVE! Srbin blista, već stigao do dabl-dabl učinka

13:01 | 29-02-2024

Fudbal 0

Nalazi se u sjajnoj formi.

Piksi
AP Photo/Darko Vojinovic

Iako nije zabeležio gol ili asistenciju u sredu veče, srpski fudbaler Veljko Birmančević i dalje dominira kao najbolji igrač Sparte iz Praga ove sezone.

Njegova odluka da leto provede u Češkoj umesto Francuske pokazala se kao pun pogodak, a sjajni krilni napadač sada je ključni igrač ekipe, doprinoseći sa 16 pogodaka svog tima na putu ka vrhu tamošnjeg šampionata.

Birmančević možda nije najbolji strelac lige, ali je zaslužan za 16 golova i asistencija tokom sezone, sa 11 golova i deset asistencija u svim takmičenjima. Sa sedam golova i devet asistencija u češkom šampionatu, kao i četiri gola i asistencija u evropskim takmičenjima, Birmančević je postao dabl-dabl "mašina".

KARTE ZA DERBI SAMO DANAS Navala na blagajne je krenula - obezbedite svoju kartu na vreme

Birmančević AP Photo/Petros Karadjias
 

Bivši trener Malmea, Miloš Milojević, ranije je istakao da nema ravnog Birmančeviću u određenom trenutku, a ova sezona svedoči o konstantnom usponu igrača. Sada se postavlja pitanje da li će dobiti poziv selektora Dragana Stojkovića Piksija za naredno okupljanje u martu.

- Poseduje kvalitet. I ono što je dobro jeste to što još niste videli šta sve može. Ako je fokusiran i ima dobar dan, on je najbolji igrač u Alsvenskanu i onaj koji može da stvori najviše u celoj ligi. Po kvalitetu je najbolji igrač Alsvenskana. Jedan od najboljih kada je u pitanju tehnika, razmevanja i vizija igre. Ima južnoamerički osećaj za igru - poručio je Milojević pre dve godine.

Birmančević je do sada odigrao tri utakmice za Srbiju, uključujući i prijateljski meč protiv Katara u okviru kvalifikacija, kao i dva susreta tokom gostovanja u januaru protiv Dominikanske Republike i Paname.

Sa željom da se pridruži nacionalnom timu i pruži doprinos na predstojećem Evropskom prvenstvu, Birmančević čeka poziv koji bi mogao biti korak ka ostvarenju njegovog fudbalskog sna.

Iza sebe ima specifičan put, jer je zbog par mečeva u dresu Partizana kasnije blokiran njegov dolazak u Crvenu zvezdu.

- Dečački san mi je bio da zaigram u Zvezdi. Kasnije su okolnosti bile drugačije, sa 12 godina sam otišao u Partizan. Ne krijem da bih voleo da zaigram za crveno-bele - rekao je Birmančević svojevremeno.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading