SKANDAL U PREMIJER LIGI Marinakis jurio sudije, obezbeđenje ga jedva zadržalo

09:23 | 03-03-2024

Fudbal 0

Veliki gaf prvog čoveka Notingem Foresta i Olimpijakosa.

Evangelos Marinakis
Marko Metlaš/Alo

Prepoznatljivo je to za ove naše prostore da razne osobe posle utakmica ili tokom poluvremena jure sudije kako bi im "nešto objasnile". Ipak, u Premijer ligi se tako nešto viđa retko kao Halejeva kometa.

Zato čitavo Ostrvo i bude u šoku kada se sličan incident dogodi. I treba stvari nazvati pravim imenom. Gazda Notingem Foresta Evangelos Marinakis napravio je pravi skandal.

On je posle utakmice sa sudijom smatrao da je njegov tim oštećen pošto je Darvin Nunjez postigao gol u 99. minutu, iako je bilo predviđeno da nadoknada meča traje - osam minuta.

- Poštujte igrače! Poštujte igrače! Ovo nam se dešava svakog vikenda. Poštujte igrače - urlao je Grk u hodniku jureći ka sudijskoj svlačionici.

Ispred iste ga je jedva zaustavilo obezbeđenje i sprečilo dalju eskalaciju incidenta. Bez obzira na to, sigurno je da vlasnika Olimpijakosa i engleskog kluba čeka žestoka kazna.

Prosto, u Engleskoj se tako nešto ne prašta. Kolika tačno, to ćemo tek videti. A džabe što je, prema mišljenju nekada legendarnog sudije Marka Klatenburga, Marinakis bio u pravu.

- Sudija ima pravo da prekine utakmicu ako misli da se radi o povredi glave, ali kada se meč nastavi, lopta pripada ekipi koja je prethodno imala posed. A u ovom slučaju je Notingem bio taj tim - objasnio je Klatenburg odluku glavnog arbitra Pola Tirnija da u akciji za gol Liverpula loptu dodeli gostima iako je, po svim parametrima, trebala da pripadne Notingem Forestu.

Zanimljivo, Klatenburg radi kao sudijski ekspert upravo za Notingem Forest...

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading