PROLEĆNO BUĐENJE SAMEDA BAŽDARA Ili kako je napadač Partizana konačno počeo da pokazuje raskošan talenat

11:02 | 03-03-2024

Fudbal 0

Reč-dve o jednom od najvećih bisera crno-belih.

Samed Baždar
Alo/ Marko Metlaš

Tri boda jeste Partizan upisao. Međutim, utisak je da je najveći benefit aktuelnog lidera Mozzartbet Superlige Srbije što je konačno dobio - Sameda Baždara.

Počelo je prolećno buđenje 20-godišnjaka, jednog od najvećih bisera koji Partizan trenutno ima i momka za kojeg je ranije čak i Juventus bio ozbiljno zagrejan.

Baždar se već na kiparskim pripremama nametnuo treneru Igoru Duljaju koji je sa njim imao ozbiljnu seriju razgovora.

- Ne treba on nikome da se dokazuje već da radi ono što najbolje zna. Ekipa i mi smo tu samo servis da mu pomognemo. Kako njemu tako i svima. Drago mi je što je neke stvari shvatio. To su mladi momci, ja ih razumem jer sam prolazio kroz takav period. Doduše, nisam tako dugo bio u tom "vakumu", da li ću otići ili ostati. Ovo su nove generacije, telefoni "rade", neka obećavanja. On je, da kažem, bio malo "izgubljen", tako da mu kolektiv i Partizan želi sve najbolje. Odlično je odradio pripreme i potrebno je da sačeka njegovih pet minuta. A oni će se pojaviti - govorio je još zimus trener Partizana o Baždaru.

Uspeo je trener Partizana da ubedi Baždara da talenat nije dovoljan i da mora krvavo da radi kako bi dosegao predviđene visine.

I čini se da ga je ovaj i poslušao. Na startu prolećne polusezone je bio na klupi protiv Javora, ali je na najbolji mogući način iskoristio povredu Mateuša Saldanje.

Protiv Radnika u Surdulici je Baždar bio starter i golom u 90. minutu maltene doneo pobedu Partizanu. Bio je to samo zamah za najbolju partiju crno-belog bisera.

Samed Baždar Alo/ Marko Metlaš
 

 

Juče je gostovao Železničar kojeg je momak iz Novog Pazara praktično - uništio. Fantastično je reagovao na centaršut Alda Kalulua.

Toliko je imao osećaja da prilagodi kretnju vihornom krilu. Osećaj da tačno zna gde će lopta završiti, a na kraju i umeća da je glavom pošalje baš tamo gde je golman Pančevaca ne može dohvatiti.

Potom je Baždar fantastičnom fintom naterao gostujuće igrače da nad njim naprave i penal koji je realizovao Natho i tako zaokružio izvanrednu partiju.

Poboljšao je utisak da trener Duljaj na njega može ozbiljno, ozbiljno da računa i u nastavku sezone, a pogotovo pred predstojeći večiti derbi naredne subote.

- On je postigao gol glavom, ne znam kad je i na treingu to uradio. Asistirao je glavom, penal je bio nad njim, tako da… Može da raduje da vidimo jednog Baždara i ekipa Partizana može da računa na igrača koji uvek može da bude opasan - rekao je Duljaj posle meča sa Železničarom.

Dalje, Baždar je sa ova dva gola već na polovini učinka iz prošle sezone (četiri puta bio strelac) i ako nastavi u ovakvom tempu izvesno je da bi ovo mogla da mu bude najefikasnija sezona u karijeri.

Veliki benefit i za mladog napadača, i za trenera Duljaja, a na kraju krajeva i za sam - Partizan. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading