ZVEZDA NAVIJA ZA HAJDUK IZ SPLITA Evo kako bi crveno-beli mogli direktno u Ligu šampiona

12:00 | 04-03-2024

Fudbal 0

Šanse postoje.

FK Crvena zvezda
Fk Crvena Zvezda

Fudbalska Srbija strepi od mogućnosti da izgubi garantovano mesto u Ligi šampiona usled reformi ovog prestižnog takmičenja koja će stupiti na snagu narednog leta.

Umesto 11. zemlje na UEFA listi koja bi obezbeđivala direktnog učesnika, tim sa najvišim koeficijentom postaće nosilac, ukoliko šampion Evrope već ima obezbeđeno mesto u Ligi šampiona.

Crvena zvezda, trenutno šesta na ovoj imaginarnoj listi, ima priliku da popuni ovo mesto, ali uslov je da dostigne bodovni zaostatak u odnosu na Partizan i da se još nekoliko faktora poklopi.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

KLADIONICE REKLE SVOJE Partizan dugo nije bio ovako ponižen pred derbi

FK Crvena zvezda Alo/ Marko Metlaš
 

Šahtjor iz Donjecka sa koeficijentom 63,00 trenutno je nosilac ovog dodatnog mesta, ali je zanimljivo da nijedan tim ispred Zvezde nije lider u svom prvenstvu. To znači da bi Zvezda, pobedi li Partizan, mogla doći u poziciju za osvajanje ovog dodatnog mesta.

Slavija iz Praga, drugoplasirani tim Češke, ima koeficijent 53,00, više nego dvostruko od trećeplasirane Sparte, što ide u prilog Zvezdi.

Kopenhagen (51,5) i Bazel (52,00) su takođe u trci, dok se posebna pažnja obraća na hrvatsko prvenstvo, gde se tri ekipe (Rijeka, Hajduk, Dinamo) bore za titulu.

Crveno-beli će pažljivo pratiti ishode u nadolazećim utakmicama, nadajući se povoljnim okolnostima koje bi im omogućile direktan plasman među elitu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading