BEZ IZNENAĐENJA Favoriti rutinski opravdali epitet - Bajern i PSŽ u četvrtfinalu... Kejn i Mbape su SILA

22:57 | 05-03-2024

Fudbal 0

Fudbaleri Bajerna i Pari Sen Žermena prvi četvrtfinalisti Lige šampiona

kejn
SVEN HOPPE / AFP / Profimedia

Nije se dogodilo iznenađenje u dve revanš utakmice osmine finala Lige šampiona. Bajern je u Minhenu sa 3:0 savladao Lacio, dok je Pari Sen Žermen u San Sebastijanu sa 1:2 nadigrao Real Sosijedad, što znači da su se pobednici iz ovih mečeva plasirali u narednu fazu takmičenja.

Dva gola za nemački tim je postigao Hari Kejn, u 38. i 66. minutu i time je sa šest pogodaka ukupno postao najbolji strelac Lige šampiona ove sezone. Pored njega, strelac je bio i Tomas Miler u drugom minutu nadoknade prvog poluvremena.

Sa druge strane, Kilijan Mbape je pokazao klasu u Španiji, gde je bio dvostruki strelac. Hitronogi Francuz je bio precizan u 15. i 56. minutu. Utešni gol je domaće je postigao Mikel Merino u 90. minutu.

Bajern Minhen - Lacio 3:0 (2:0)

Strelci: Kejn 38', 66'; Miler 45+2'

Stadion: "Alijanc arena"; Gledalaca: 75.000

Sudija: Slavko Vinčić (Slovenija)

Bajern Minhen: Nojer - Kimih, De Liht, Dajer, Gereiro (od 78. minuta Dejvis) - Pavlović, Gorecka - Sane (od 89. minuta Lajmer), Miler (od 78. minuta Tel), Musijala (od 91. minuta Gnabri) - Kejn. Trener: Tomas Tuhel

Lacio: Provedel - Marušić, Hila, Romanjoli, Pelegrini - Genduzi, Većino (od 61. minuta Kataldi), Luis Alberto (od 80. minuta Kamada) - Zakanji (od 61. minuta Isaksen) - Felipe Anderson (od 75. minuta Pedro), Imobile (od 61. minuta Kasteljanos. Trener: Mauricio Sari

Real Sosijedad - Pari Sen Žermen 1:2 (0:1)

Strelci: Merino 90' - Mbape 15', 56'

Stadion: "Reale arena"; Gledalaca: 39.336

Sudija: Majkl Oliver (Engleska)

Real Sosijedad: Remiro - Traore, Zubeldija (od 76. minuta Pačeko), Le Normand, Galan - Mendez (od 61. minuta Turijentes), Zubimendi (od 83. minuta Olasagasti), Merino, Kubo - Beker (od 61. minuta Barenećea), Ojarzabal (od 77. minuta Silva). Trener: Imanol Alguasil

Pari Sen Žermen: Donaruma - Hakimi (od 83. minuta Soler), Beraldo, Ernandez, Mendes (od 61. minut Mukijele) - Zair-Emeri, Vitinja, Ruiz (77. minuta Ugarte) - Dembele (od 82. minuta Kolo Muani), Barsola (od 46. minuta Li), Mbape. Trener: Luis Enrike

KRAJ DRUGOG POLUVREMENA

90. minut u San Sebastijanu - GOL! Konačno je Real Sosijedad uspeo da postigne gol, pa makar i utešni. Strelac je bio Merino.

79. minut u San Sebastijanu - Nova šansa za Real Sosijedad. Turijentes je sa klupe odmah ušao u šansu, šutirao je po sredini gola, ali je Donaruma odbranio.

73. minut u Minhenu - Lacio je imao šansu da se koliko-toliko vrati u susret. Luis Alberto je bio u dobroj prilici, ali je bio izblokiran u kaznenom prostoru Bajerna.

64. minut u San Sebastijanu - Real Sosijedad je proslavio gol Barenećee, ali... Sudija se konsultovao sa VAR tehnologijom i odlučio da poništi pogodak domaćina zbog ofsajda. Domaći navijači su razočarani.

71. minut u Minhenu - Bajern se ne zadovoljava trenutnim rezultatom. Miler je istrčao kontranapad, šutirao je, ali je Provedel odbio loptu do stative. Potom je Sane pokušao sa distance, ali nije pogodio.

66. minut u Minhenu - GOL! Posle nešto tišeg perioda igre, Bajern je sjajno organizovao jedan napad, Sane je šutirao sa distance, ali je Provedel odbranio, s tim što je loptu odbio samo do Kejna, koji se našao na pravom mestu u pravo vreme, pa mu je ostalo samo da rutinski pogodi za 3:0. Takođe, Englez je spomenutim pogotkom postao najbolji strelac Lige šampiona sa šest golova u ovoj sezoni.

56. minut u San Sebastijanu - GOL! Nezaustavljiv je! Mbape je ponovo strelac, sve je gotovo, Pari Sen Žermen ide u četvrtfinale! Hitronogi Francuz je dobio sjajnu loptu od Lija u prazan prostor, brzo se zatrčao ka protivničkom golu i potom precizno smestio loptu u levu stranu gola.

59. minut u Minhenu - Ne dešava se mnogo toga na "Alijanc areni", jedino što je vredno spomena je pokušaj Gereira sa distance. Snažno je šutirao, ali neprecizno.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

46. minut u San Sebastijanu - Malo je falilo da i PSŽ udvostruči vođstvo protiv Real Sosijedada. Kubo je uputio sjajan udarac sa velike distance, ali je lopta završila samo malo iznad prečke. Golman Remiro je imao malo sreće.

47. minut u Minhenu - GOL! Bajern je izveo korner, loptu je iz voleja zahvatio De Liht, ali je ona došla do Milera, koji ju je glavom samo malo zakačio i ona je otišla u mrežu!

40. minut u Minhenu - Odmah nova ozbiljna šansa za Bajern! Musijala je šutirao u levi ugao gola Lacija, ali je malo nedostajalo da pogodi.

38. minut u Minhenu - GOL! Pavlović je sjajno uputio loptu u kazneni prostor Lacija i ona se pomalo volšebno odbila do Kejna, koji je sa oko sedam metara pogodio mrežu glavom! Malo je nedostajalo Provedelu da odbrani, bio je na lopti, ali nije uspeo da sačuva gol.

37. minut u Minhenu - Kakva šansa za Lacio! Imobile je pomalo srećno dobio loptu posle odbitka na nekoliko metara od golmana Nojera. Jako je šutirao glavom, ali neprecizno. 

35. minut u Minhenu - Kimih je sjajno prodro po desnoj strani, odlično je centrirao, ali Miler nije dobro zahvatio loptu glavom. Bila je ovo izgledna šansa za domaće.

29. minut u San Sebastijanu - Nova šansa za PSŽ, ponovo Mbape. Odlično je šutirao u desni ugao gola, ali nije uspeo da savlada Remira. Korner za "svece".

24. minut u Minhenu - Fantastična intervencija Hile i Marušića. Bajern je ozbiljno pripretio, ali su spomenuta dvojica sjajno blokirali nezgodne šuteve i tako sačuvali gol.

17. minut u Minhenu - Kejn je bio izuzetno opasan po gol Lacija, šutirao je sa oko 20 metara, ali je lopta okrznula jednog od defanzivaca Rimljana i prošla tik pored leve stative.

15. minut u San Sebastijanu - GOL! Pari Sen Žermen je sada već odradio posao u osmini finala. Strelac je bio, ko bi drugi nego Kilijan Mbape, koji je iz kaznenog prostora na asistenciju Dembelea savladao Remira! VAR tehnologija je bila korišćena, ali je pogodak ipak priznat.

14. minut u Minhenu - Musijala je uputio odličan udarac sa oko 20 metara, a golman Provedel je odbio loptu pesnicama u stranu.

10. minut u San Sebastijanu - Najbolja šansa u dosadašnjem toku meča! Barsola je primio loptu u kaznenom prostoru i promašio je stopostotnu šansu. Sjajna odbrana Remira.

8. minut u San Sebastijanu - Le Normand je bio inicijator prve šanse za Real Sosijedad, pokušao je glavom sa oko 11 metara, ali je Donaruma rutinski uhvatio loptu i odbranio.

8. minut u Minhenu- Sane je ponovo ušao u šansu, bio je u kaznenom prostoru protivnika, ali je bio izblokiran. Bajern je sve opasniji po gol Lacija.

5. minut u San Sebastijanu - Kilijan Mbape je imao prvu šansu za PSŽ, ali je lopta prešla tik iznad prečke golmana Remira.

6. minut u Minhenu - Sjajno je Bajern organizovao napad, Sane je bio relativno otvoren bočno od gola Lacija, ali je šutirao pravo u golmana Provedela.

5. minut u Minhenu - Genduzi je imao prvu kakvu-takvu šansu na meču, šutirao je sa distance, ali je lopta prošla daleko od desne stative golmana Nojera.

20.04 - Poznati su sastavi, Aleksandar Pavlović je u startnih 11 za Bajern Minhen protiv Lacija.

20.00 - Dobro veče i dobrodošli na blog našeg portala posvećen utakmici 21. kola ABA lige u kojoj se sastaju Partizan i Cedevita Olimpija. Uz alo.rs pratite sva dešavanja iz Minhena.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading