NIKAD ISKRENIJE Stanković o odlasku iz Zvezde: Ja pobegao? Ljudi bio sam...

07:38 | 06-03-2024

Fudbal 0

Bivši trener Crvene zvezde Dejan Stanković govorio je nikad iskrenije o odlasku sa "Marakane"

Dejan Stanković
EPA

- Osećaš ogroman žal. Da li je taj žal realan ili ne... Navikli smo da nekad napravimo i nerealne stvari. Da li je bilo realno da Zvezda osvoji titulu prvaka Evrope? Da i ne. Sada kada nabrojimo imena igrača iz 1991. godine kažemo - 'Da, mogu', ali bilo je i drugih, dosta jakih timova. Navikli smo na čuda u Zvezdi. Bili smo blizu. Tri titule, od toga dve i po, jer mi je Vlada dao veliku prednost, ako ne i celu titulu, ostavio mi 'Plus 11', dao mi prostora i vremena da skapiram kako funkcionišu stvari u Zvezdi - rekao je Stanković u intervjuu sa Mirzom Džombom u serijalu "(Ne)uspjeh prvaka"

Nastavio je u istom ritmu.

- Ne treba meni niko da objašnjava šta je Crvena zvezda i kolika je. Vladimir Cvetković imao je lepu rečenicu - 'Zvezda je onolika koliko si o njoj maštao pre nego si došao u nju. E, tolika je'. Tako da meni niko nije morao da objašnjava šta je Zvezda, koliki je klub, odmalena sam učen i instruisan. Radio sam pre toga sa Stramaćonijem godinu dana u Udinezeu, gde sam video šta želim i šta ne želim. Posle te polusezone stižu dve duple krune, šesnaestina i osmina finala Lige Evrope, što je po meni fenomenalan rezultat, ti bodovi otvaraju vrata Lige šampiona, da se uđe direktno. Ja nisam uspeo da uđem iz tri puta - prvi put sam ispao na penale, drugi put su odlučili detalji, kao i uvek, da li je crveni ili ne, da li promašiš šansu ili ne, da li primiš glupe golove ili ne, da li primiš autogol u 93. umesto da odeš u produžetke...

STANKOVIĆ POTPUNO POLUDEO Urlao na sudiju, jedva ga zadržali da ne napravi još veći haos, a na kraju je isključen sa utakmice (VIDEO)

Deki je otkrio kako se osećao.

- I jednostavno zanemiš, doživiš emotivni slom. Ja sam navijač Zvezde, dete Zvezde, prvotimac, kapiten Zvezde, sve Zvezde. Ja sam doživeo emotivni slom, nisam mogao da se popnem u tunel, tu iza mene staje moj rad u Zvezdi. Neko kaže 'Pobegao si'. Samo me interesuje - od čega sam pobegao? Od čega da bežim? Iz svog grada, svoje Zvezde? Ljudi, slomi te. Nisam mogao da se popnem, dva dana sam ležao sa temperaturom 40, nisam mogao da ustanem iz kreveta.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

Komentari(0)

Loading