OTKRIVENA ISTINA O FILIPU JANKOVIĆU Za sve je kriva majka? Ovako je propao jedan od najvećih biser srpskog fudbala

14:06 | 07-03-2024

Fudbal 0

Da li se sećate Filipa Jankovića?

Filip Janković
Printscreen

Od njega se toliko mnogo očekivalo... Debitovao je za Zvezdu, mogao je da bude igrač za velika dela. Nije mu se dalo, bilo je mnogo grešaka, a u svetu fudbala kruži priča da je za to jedan od najvećih krivaca majka ovog igrača.

U vreme kada je Janković nosio crvneo-beli dres sportski direktor bio je Zoran Stojadinović. On je otkrio šta se sve dešavalo sa ovim momkom.

- Kada je Janković potpisao prvi ugovor sa Crvenom zvezdom, mislim da je imao 15 godina. Bio je kod mene u agenciji. Sve je bilo normalno, dok njegova majka nije počela da šuruje sa svim živim menadžerima. Prvi ispad napravila je kada je otišla kod Milana Ćalasana u Pariz, na njegov poziv. Sklopila je sa njim neku vrstu dogovora. Kupila je sinu auto i to beli terenac. Da li je bio BMW ili Audi Q7, više se i ne sećam. Imao je registraciju na kojoj je pisalo 'Filip' i sa njim je dolazio na treninge - rekao je tada Stojadinović a prenosi "Mondo".

Nastavio je u istom ritmu.

- Tada je još na snazi bio zakon da maloletno lice može da vozi... Odlučio sam da je najbolje da se tada raziđemo, jer je majka počela da postavlja pred mene neke nerealne uslove. Mislio sam da se u početku šali, meni je to bilo simpatično. Kasnije sam video da je đavo odneo šalu. Rekoh već, živeo sam u Španiji, ali sam zbog njega često dolazio u Srbiju. Majka je počela da preteruje, umesto najboljih patika, kopački i garderobe, tražila je hotele u Kanu i Monte Karlu. Kažem joj, Ljiljo polako! Polako sa hotelima. Ne znam šta je bilo. Filipova majka je obrazovana žena, advokat po struci. Sve je posle otišlo u krajnost, a mali nije mogao da sve to iznese i nažalost tako je prošao, kako je prošao. Dok je on vozio taj besni auto, njegovi vršnjaci su išli busom na treninge. Pa, sad vi zaključite... Janković jeste bio najtalentovaniji klinac iz te čuvene Zvezdine generacije 1995, ali je po meni bio pravi primer kako roditelji uništavaju vlastito dete - rekao je nekadašnji sportski direktor Crvene zvezde.

Filip Janković je danas potpuno nestao sa mape.... Šteta što takav talenat nije uspeo da uradi nešto više i što ga se niko neće sećati po fudbalskom umeću, nego po onome što je mogao da bude.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading