REVIJA PENALA NA "OLD TRAFORDU" Junajtedov krupan korak ka Evropi, nizu Evertona nema kraja

15:50 | 09-03-2024

Fudbal 0

Jako bitna pobeda Mančestera na otvaranju 28. kola Premijer lige.

FK Mančester junajted
EPA-EFE/ASH ALLEN

Krupan korak ka izlasku u Evropu je napravio Mančester junajted. Slavili su "crveni đavoli" na "Old Trafordu" protiv Evertona sa 2:0 u pravoj reviji penala.

Videli smo ih čak dva u prvom poluvremenu. Moglo je mirne duše da bude barem još jedan ili dva kaznena udarca za domaćina, ali bitno je da se piše pobeda četi Erika Ten Haga.

Apsolutni heroj pobede je bio Alehandro Garnaćo. Iako nije postigao nijedan gol, upravo je on izborio oba penala.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Praktično na isti način su talentovanog Argentinca zaustavljali defanzivci Evertona. Oba puta neopreznim startovima u kaznenom prostoru posle dobrih finti krilnog fudbalera.

Prvi penal je u gol pretvorio Bruno Fernandeš u 12. minutu, da bi Markus Rašford u 36. minutu duplirao vođstvo.

Rašford EPA-EFE/ADAM VAUGHAN
 

 

Mnogo će se pričati o situaciju iz samog finiša prvog poluvremena. Tada je Garanćov centaršut zaustavio Mikolenko rukom.

Bunili su se domaći, tražili i treći penal. Utisak je da je mogao sudija Sajmon Huper da pokaže na belu tačku pošto je Ukrajinac zaustavio loptu, ali se pištaljka nije oglasila.

U drugom poluvremenu je Everton preuzeo inicijativu, pokušao da stigne do gola kojim bi uneo neizvesnost u utakmicu, međutim nije uspeo. 

Junajted se branio i na kraju odbranio. Trenutno su "crveni đavoli" na tri boda zaostatka od petoplasiranog Totenhema koji ima i dve utakmice manje.

Sa druge, Everton već pet utakmica ne zna za pobedu i crni niz čete Šona Dajša se nastavio. Ako se ovako nastavi, izvesno je da će se boriti za opstanak.

Standings provided by Sofascore

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading