HIT IZ SRCA ŠUMADIJE Na pola puta do Evrope: Alo! u klubu onih koji ovog proleća znaju samo za pobede

06:00 | 10-03-2024

Fudbal 0

Prvi put smo podneli zahtev za licenciranje u takmičenje UEFA, kažu Kragujevčani

Fudbaleri Radničkog 1923
Alo!/Aleksandar Đorđević

 

Od bega sa dna tabele i prepuštanja „fenjera“ Kragujevčani su se ekspresno popeli na peto mesto tabele Superlige, poslednje koje vodi na evropsku scenu.

Slavko Perović Alo!/Aleksandar Đorđević
 

Radnički 1923 je ovog proleća pobedio na svih pet mečeva (imenjaka u Nišu 3:2, Vojvodinu kod kuće 2:1, Javor u gostima 3:0, IMT na „Čika Dači“ 1:0 i prekjuče Radnik u Surdulici 1:0), pa se profilisao kao, svakako, najprijatnije iznenađenje u dosadašnjem toku šampionata Srbije.

- Rezultatima smo, naravno, prezadovoljni. Možemo da kažemo da smo na pola puta do Evrope, ali to nam nije prevashodni cilj. Želimo da postanemo standardan superligaš i učesnik plej-ofa, da se ne borimo za opstanak, a da se za neku godinu plasiramo u evropsko takmičenje, pa i ustalimo. Najvažnije nam je da klub postiže dobre rezultate uz stabilno poslovanje prema našim finansijskim mogućnostima i ništa preko toga. Ne želimo da nam se ponovi scenario u nekim fudbalskim i košarkaškim klubovima, da zasijamo pa se ugasimo - ističe Slavko Perović, sportski direktor kluba iz grada na Lepenici.

Ivan Pavlović Alo!/Aleksandar Đorđević
 

Ivan Pavlović, novi generalni sekretar, imenovan posle administrativnog incidenta na utakmici protiv Zvezde, naglašava da je najvažnije to što niko nije klonuo i kad nije išlo.

- Radnički je prvi put podneo zahtev za licenciranje u takmičenje UEFA - kaže Pavlović, što ukazuje na to da Šumadinci, ipak, veruju da su iznenađenja moguća.

Ono što posebno raduje je povratak ljubitelja fudbala na utakmice Radničkog. U klubu to objašnjavaju napadačkim stavom Feđe Dudića, koji je preuzeo kragujevački tim posle serije neuspeha i ozbiljnog straha za očuvanje statusa u najvišem rangu. Njegov dolazak je, takođe, izazvao veliko interesovanje za Radnički na društvenim mrežama, postao je popularan u Bosni i Hercegovini, a posebno u Mostaru, jer je Dudić imao sjajne rezultate s Veležom, a Mostar je grad s kojim Kragujevac ima bratsku saradnju na osnovu Sporazuma o saradnji i prijateljstvu.

Feđa Dudić i Adnan Jahić Alo!/Aleksandar Đorđević
 

Ferguson Dudić

U Radničkom ocenjuju da Feđa Dudić, pored nesumnjivog znanja, poseduje sposobnost da motiviše sve u klubu, kako igrače, tako i stručni štab i rukovodstvo. Takođe, pruža šansu mlađima. To su iskoristili Adžić, Aleksić, Bukumira i Gluščević, tako da često ne igra samo jedan bonus igrač, već trojica-četvorica.
Ferguson je nadimak koji su Dudiću dali fanovi. Da li je to slučajno?

Kažu da zbog Sarajlije Feđe Dudića i njegovog asistenta Tuzlaka Adnana Jahića Kragujevčani imaju najviše navijača u Bosni.

- Ne samo da nas prate i pozdravljaju na društvenim mrežama već i često dolaze na naše utakmice - ističe Pavlović.

U Kragujevcu, međutim, nije bilo tako na početku. Probirljivi šumadijski navijači ne bi imali ništa protiv jedino da su od bosanskohercegovačkih trenera došli Vahid Halilhodžić ili Mehmed Baždarević. Ovako, sumnjičavosti je bilo na pretek, u stilu „gde nađoste ovog“. Ali sad je sasvim drugačije...

Kilijan Bevis Alo!/Aleksandar Đorđević
 

Bevisu ime kaže da je klasa

Da posvećenosti i ambicije ne manjka ni u igračkom pogonu, potvrđuje francuski internacionalac Kilijan Bevis, jedan od najzapaženijih u dresu crvenih. Došao je iz La Valete, najtrofejnijeg kluba na Malti.
- Dobra smo ekipa, na dobroj poziciji na tabeli. Nije mi trebalo mnogo vremena da se priviknem na klimu i hranu. I u Francuskoj je slično - kaže 26-godišnji ofanzivni vezista, najbolji strelac Radničkog sa šest golova.
U Kragujevcu mu je lepo, kaže, i Kragujevčanke su lepe, ali usredsređen je na fudbal. Postao je i reprezentativac, pa između redova može da se pročita da očekuje i neki od finansijski povoljnijih angažmana.
- Igram za Gvadelup. To je francuska prekomorska teritorija u Karipskom moru. Rođen sam u Francuskoj, a očeva familija je poreklom s ovog ostvra. Pratili su moje igre u Superligi i prihvatio sam poziv da zaigram za reprezentaciju. Odigrao sam šest utakmica.

Ekipa Alo! je bila na „Čika Dači“ za vreme treninga pred utakmicu u Surdulici, koju je Radnički dobio 1:0 golom Bevisa u 92. minutu.

- Ne bismo dolazili u Kragujevac da nismo verovali da možemo da ostvarimo dobre rezultate. Ispostavilo se da su i bolji, tako da su u klubu i gradu zadovoljni nama, a i mi njima. Dobra saradnja svih struktura i pozitivna atmosfera nas dodatno motivišu da još bolje radimo i ostvarimo zacrtane ciljeve. Za nas nema slabih i jakih protivnika, za sve se pripremamo s jednakim trudom, svakako da smo uspeh već ostvarili, ali nemamo ništa protiv da ovako i nastavimo - kaže Jahić, prvi Dudićev pomoćnik.

Komentari(0)

Loading