Partizanov vojnik

19:49 | 09-03-2024

Fudbal 0

Igor Duljaj je uradio mnogo dobrih stvari od kako je došao u Partizan, pre svega na planu pojačanja, a jedna od glavnih definitivno je Aleksandar Jovanović.

Aleksandar Jovanović
ATA Images

Crno-beli nisu odigrali svoje najbolje izdanje na Marakani u subotu uveče, ali je definitivno da sa najvećeg srpskog stadiona u Humsku odlaze daleko zadovoljniji. Suština je - Partizan je i dalje prvoplasiran na tabeli.

Ono što smo imali prilike da vidimo od tima Igora Duljaja na ovom meču jeste da je jako malo potrebno da ofanzivni "parnog valjka" iskoriste prostor, raspale brzopoteznu kontru i rutinski zatresu mrežu protivnika. Čak i kada je on Crvena zvezda.

Ipak, strateg crno-belih napravio je nepopularan potez u finišu, pošto je već na pola sata pre kraja meča izbacio sve nosioce i najkreativnije igrače Partizana u ofanzivi - Mateuša Saldanju, Bibrasa Natha i Gajasa Zahida. Njih su zamenili "blede kopije" - Denil Kastiljo, Samed Baždar i Ksander Severina, koji je kasnije dobio i crveni karton.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

MOGLI SMO DA NAPRAVIMO VELIKI KORAK NAPRED Heroj Partizana (ne)zadovoljan posle derbija

Aleksandar Jovanović ATA Images
 

"Sale" je ostao na vetrometini

Bilo je jasno od momenta izlaska nosioca igre da će Crvena zvezda pokušati da što agresivnije napadne i dođe do što bržeg izjednačenja. To se i dogodilo, pošto je Šerif Endiaje uspeo da iskorsiti najveću Partizanovu manu, prekid, te dođe do poravnanja na najvećem srpskom stadionu.

Isključenje Ksandera Severine samo je dodatno raspalilo atmosferu na Marakani, gde su domaći fudbaleri imali ogroman vetar u leđa da naprave i potpuni preokret, drugi na ovom derbiju, ali jedan momak je imao drugačije planove - želeo je da odnese bodove u Humsku. Njegovo ime je Aleksandar Jovanović.

Serija fenomenalnih odbrana golmana Partizana je obeležilo finiš, a možda i kompletan večiti derbi, te se sa pravom upravo njemu može pripisati uloga igrača utakmice.

On je uspeo da sakrije sve ono što crno-beli večeras na Marakani nisu imali, a mnogo njih je razočaralo.

Aleksandar Jovanović ATA Images
 

Kruna fenomenalne sezone

Aleksandar Jovanović je od starta sezone neko ko jako često "vadi kestenje iz vatre" fudbalerima Partizana, koji su imali svoje amplitude - kako dobre, tako i loše.

Crno-bela hobotnica je neko ko je istinski junak Igora Duljaja, "jedinica" koja simbolizuje činjenicu da sve od njega polazi, a tako je i Partizanu mnogo lakše kada zna da na svom golu ima sigurnog čuvara mreže.

Uneo je nešto što je nedostajalo nekim prošlosezonskim ekipama crno-belih, a "kruna" svega je došla i na večerašnjem večitom derbiju, gde je "omađijao" mrežu i uspeo da sačuva bod svom timu.

Sigurno je da će od njega zavisiti mnogo u nastavku šampionske trke, a navijači Partizana će u njemu, sa pravom, videti jednu od glavnih karika u borbi.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

Komentari(0)

Loading