MOJI IGRAČI SU HEROJI Duljaj pohvalio "delije", pa progovorio o sukobu (VIDEO)

20:03 | 09-03-2024

Fudbal 1

U redovima crno-belih imaju razloga za zadovoljstvo

Zvezda - Partizan
Marko Metlaš

Crvena zvezda i Partizan odigrali su na Marakani 172. prvenstveni "večiti derbi" koji je završen nerešenim rezultatom - 2:2.

Ovakvom ishodu više seu se obradovli u redovima "parnog valjka".

Konferenciju za štampe Igor Duljaj je otvorio na sledeći način, upitan za ocenu derbija ali i isključenje Saldanje i suđenje:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

- Uvek kada se ostane s igračem manje  je teško. Najbolji akteri meča su bili igrači Zvezde, Partizana i navijači na obe strane. Bilo je četiri gola, dosta šansi, posebno u prvom poluvremenu ih je imala Zvezda. Naročito se to desilo jer smo izašli s mnogo igrača koji su nastupili bez treninga. I, eto.. oni su dali dva gola iz prekida, mi iz igre. A da, bilo je teško odigrati 15 minuta, plus osam, protiv takvr zvezde. Zato mogu da kažem da su za mene igrači Partizana za mene bili pravi heroji. Znate moj stav, bez obzira na sve,  ne želim da komentarišem suđenje. 

Da li je naredio Saldanji da promeni kopačke i zašto je promenio Natha posle 2:1?

- Što se Saldanje tiče, sam je to uradio. Mislim, moraju igrači da obrate pažnju, ne postoje "sitni detalji" u savremenom fudbalu. Nije on jedini koji se klizao, teren je bio "uglačan" i kopačke je promenio sam, nisam morao da mu naređujem. Što se tiče izmena Natha posle našeg vođstva... Imali smo problem sa Zahidom, žalio s na zadnju ložu, i to već sedam dana, a ja sam morao da pojačam sredinu, i da pritom igrači u napadu imaju više prostora za kontru. Imamo vrlo brzo fudbalere kao što su Aldo, Severina, Goh... Imali smo i Saldanju dok je bio na terenu. Ali, par  igrača je sa par treninga odigralo ovu utakmicu i iz tog razloga sam morao da ih menjam jer se videlo da su počeli da padaju u drugom poluvremenu.

O sukobu "sa nekim sa klupe Zvezde"?

- Ne, to je bila  neka osoba koja se tu našla, da li spiker ili nešto tako. Niko nije bilo šta ružno rekao sa klupe Zvezde, pozdravili smo se posle utakmice, čestitali jedni drugima i došli do zajedničkog zaključka da je publika imala šta da vidi u ovom meču.

Pomešana su mu osećanja.

- Kako se osećam? Pa... osećanja su pomešana. Rekao sam da ovaj derbi neće rešiti pitanje prvaka. Ima još dosta bodova u opticaju. Ova utakmica je, što se mene tiče, gotova. Moglo je da ode i na jednu i na drugu stranu. Ali, imajte na umu da smo 20-ak minuta igrali s igračem manje, a to nije lako protiv Zvezde, naročito ovde. Ponavljam da su za mene igrači Partizana heroji. I, dodao bih i sledeće: imali smo fantastičnu podršku, kao nikada pre, od strane naših navijača. Pohvale za jedne i druge navijače koji su upriličili današnji ambijent - zaključio je Igor Duljaj.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(1)

Loading
Mile

10.03.2024 06:18

Duljaj gospodin čovek ružnu reč o nikome nije rekao a veliki trener drži lekcije doneo čovek statistiku koja je čista sramota i pokazatelj da neznaju dati gol. Igore svaka ti čast kad si osetio da sudija kreće u pohod poraza partizana povuko si ekipu u bunker i izdržao neznanje nekulturnog kapitena i njegove ekipe.Čestitam nemorate uzeti titulu niste je ni obećali pre početka prvenstva a ima ko jeste.