PARTIZANOV JUNAK SA DERBIJA "Hobotnica" Jovanović držao glavu iznad vode

10:30 | 10-03-2024

Fudbal 0

Nekoliko reči o čoveku koji je najzaslužniji za Partizanov bod sa Marakane.

Aleksandar Jovanović
ATA Images

Kada je jula prošle godine Partizan pristao Apolonu da plati 450.000 evra za Aleksandra Jovanovića malo ko je bio svestan kakav potez su napravili crno-beli.

Kao neko ko je bio legenda kluba i vrhunski golman, Ivica Kralj ima "njuh" da pronađe i prepozna ko bi mogao da se snađe na golu crno-belih i iznese visoko postavljene zahteve.

Pritisak. Konstanta jurnjava za trofejima. Svaki kiks se meri i uveličava po nekoliko stotina puta. Sve se to podrazumeva kada neko dođe u Humsku.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Retki se i izbore sa tako nečim. A Jovanović zasigurno nije među njima. Dokazao je to još tokom leta kada je masteralno branio protiv azerbejdžanskog Sabaha.

Da ga nije bilo, izvesno je da bi bruka od danskog Nordsjelanda bila i veća. Samo se sinoć 31-godišnjak dodatno potvrdio u derbiju.

Završio ga je Jovanović sa čak osam odbrana. Govorimo o svim loptama koje su išle u gol. Najveći deo njih iz kaznenog prostora Partizana.

Aleksandar Jovanović ATA Images
 

 

Treba biti pošten i reći da je imao sreće u pojedinim situacijama kada je imao pomoć prečke i stative. Ali, isto tako treba biti pošten i reći da se sreća - zaslužuje.

Sećamo se i prošlog derbija kada je takođe bio na vrhuncu zadatka i bio jedan od najzaslužnijih što je Partizan slavio sa 2:1. Sinoć se samo potvrdio.

I još jednom podvukao tezu. Partizan je dobio vrhunskog golmana posebno što je lutao sa Aleksandrom Popovićem i Nemanjom Stevanovićem (koji je uzgred "šaltan" od prvog do rezervnog čuvarama mreže).

Nije ni čudo što su navijači posle utakmice baš posebno pozdravili Jovanovića. Heroja osvojenog boda crno-belih na Marakani koji bi se mogao ispostaviti kao ključan u borbi za šampionsku titulu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading