DANCI SLAVE "ZVEZDAŠA" Nekadašnji napadač Zvezde u 94. minutu doneo veliku pobedu svom timu

06:30 | 11-03-2024

Fudbal 0

Kao i pre dolaska u Ljutice Bogdana, nastavio je Norvežanin da blista u redovima danskog velikana.

Ohi Omoijuanfo
Foto: EPA/ANDREJ CUKIC

 

Superliga Danske ove sezone spada u jedno od najuzbudljivih evropskih takmičenja. Lavovsku borbu za osvajanje nacionalnog prvenstva vode čak tri tima, a večeras je lidersku poziciju, makar kratko, preuzela ekipa Brondbija. Tim iz istoimenog predgrađa Kopenhagena slavio je na gostovanju u Viborgu sa 1:2, a epitet heroja poneo je nekadašnji centarfor Crvene zvezde – Ohi Omojiuanfo.

Kao i pre dolaska u Ljutice Bogdana, nastavio je Norvežanin da blista u redovima danskog velikana. Osmim pogotkom u tekućoj takmičarskoj godini polako se približio samom vrhu liste strelaca, na kojoj su bolje plasirana samo četiri igrača (dva sa devet i dva sa 10 golova).

“Ljuta bitka” vodila se na “Enerdži Viborg Areni“. Gosti su poveli golom Matijasa Kvistgardena nakon pola časa igre, da bi na oduševljenje domaćih pristalica u Anosike Ementa u 91. minutu poravnao na 1:1.

Gotovo da su sekunde delile Brondbi od trijumfa kada im je Ementa “pomrsio konce”, ali korpulentni centarfor iz Norveške nije bio zadovoljan podelom plena.

Našao se Brondbi u opasnoj zoni. Ohi Omojiuanfo je razmenio dupli pas sa saigračem iz ofanzivne linije, a onda spoljnim delom kopačke sa ivice kaznenog prostora poslao pravu “lepoticu” u mrežu Viborga.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading