SADA JE SVE JASNO Poznati sudijski analitičar komentarisao derbi i evo gde je Ilić pogrešio

12:40 | 11-03-2024

Fudbal 0

Odjeci spornih dešavanja sa večitog derbija.

ata
ATA Images

Ni dva dana posle večitog derbija se strasti ne smiruju. Mnogo bure je podigla arbitraža sudije Pavla Ilića koji, opšti je utisak, nije bio na nivou zadatka.

Slično misli i poznati sudijski analitičar, i bivši sudija, Raka Đurović koji smatra da je mlađi kolega pogrešio kod crvenog kartona Ksanderu Severini.

- Nije bio start za drugi žuti karton. Sudije se uvek rukovode time da prekršaj za isključenje bude ubedljiv i siguran. Sve nas je iznenadila odluka sudije Ilića. Igrač Zvezde nije najbolje primio loptu pa je tokom građenja bilo kontakta. Nema dileme da kad udarite protivničkog igrača po licu da zaslužujete crveni karton, ali drugo je kad kroz građenje dođete bilo kog dela tela. Maksimalno je arbitar mogao da pokaže samo običan faul u korist Zvezde - rekao je on za Sportski žurnal. 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Što se tiče sporne situacije na drugoj strani i faula In Bom Hvanga nad Aldom Kaluluom, Đurović smatra da je Ilić tu doneo ispravnu odluku i da nema prostora za crveni karton.

- Nije bilo elemenata za isključenje Hvanga. On je bio najbliži golu, ali važni su i ostali elementi. Dva saigrača su bila u punom trku i nisu gubila brzinu. Te situacije ne mogu da budu za crveni karton, posebno ako uzmemo u obzir mesto prekršaja. Apsolutno ispravna odluka sudije što nije isključio Hvanga - zaključio je Đurović.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading