CELA ITALIJA BRUJI O SKANDALU Policija upala u prostorije Milana - ko je pravi vlasnik kluba?

11:42 | 13-03-2024

Fudbal 0

Ozbiljan skandal drma slavni klub.

fk milan
EPA/GERNOT HENSEL

Veliki skandal drma Milan. Upala je policija u prostorije kluba kako bi pretresla sva dokumenta i utvrdila ko je zapravo pravi vlasnik italijanskog giganta?!

Moramo malo da se vratimo u prošlost. Kada su Kinezi kupili Milan, zadužili su se kod američkog investicionog fonda "Eliot" koji im je nametnuo ogromne kamate.

Kako kineski vlasnici nisu imali 350.000.000 evra da isplate dug, "roso-neri" su automatski prešli u redove "Eliota".

Onda na scenu stupa fond "Redbird", na čelu sa italo-američkim biznismenom Gerijem Kardinaleom, koji je 2022. godine kupio slavni klub za milijardu i 200 miliona evra.

Kardinale je oterao klupsku legendu Paola Maldinija i na mesto sportskog direktora postavio malo poznatog Đorđa Furlanija.

Upravo je tandem Kardinale i Furlani pod najvećim fokusom italijanske policije koja ima osnovane sumnje da je fond "Eliot" zapravo i dalje vlasnik kluba?!

Navodno je prodaja Milana fingirana kako bi se "ispeglale" finansijske knjige, a i pokrila činjenica da pomenuti "Eliot" ima u vlasništvu Lil. Otuda ne bi ni mogao da bude vlasnik i italijanskog giganta.

Zato je u priču ušao "Red Bird", inače manjinski vlasnik Liverpula i većinski vlasnik Tuluza. Ali, u realnosti, "Elitot" kontroliše Milan.

Italijanska policija je pretresla kako klupske prostorije, tako i privatne kuće i posede Kardinalea i Furlanija.

Stigla je u međuvremenu i poruka od strane "roso-nera" koji su samo kratko poručili da sarađuju sa policijom na utvrđivanju svih pojedinosti ovog slučaja.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading