PREVIRANJA KOD RIVALA SRBIJE Englezi bruje o jednom igraču - precrtan za Evropsko prvenstvo

17:52 | 14-03-2024

Fudbal 0

Spisak selektora Gereta Sautgejta izazvao brojne polemike na Ostrvu.

Fudbalska reprezentacija Engleske
EPA/NEIL HALL

Objavio je selektor Engleske Geret Sautgejt spisak igrača za prijateljske duele sa Brazilom i Belgijom i pokrenuo pravu buru na Ostrvu.

Naime, na spisku nema Bena Vajta koji je u fantastičnoj formi u Arsenalu. Pride, može podjednako uspešno da pokrije poziciju štopera i desnog beka.

Međutim, 26-godišnjeg defanzivca nema na spisku Engleza još od Mundijala u Kataru kada se iznenada i usred turnira povukao.

Spekulisalo se da se posvađao sa Sautgejtovim pomoćnikom Stivom Holandom, iako je zvanično objašnjenje bio da se vratio za Englesku iz privatnih razloga.

- Voleo bih još da kažem da između nas nema problema i nikada nije bilo problema sa Stivom Holandom. To se pominjalo u člancima i ne sviđa mi se. Ljudi mogu da pričaju o meni, a ja moram da prihvatim da se lažne stvari govore o meni,ali nisam spreman da se to radi ključnom članu mog trenerskog tima. To nije razlog zašto nema Bena Vajta. Vrata će mu biti otvorena, dobar je igrač, može da napravi razliku u engleskoj reprezentaciji, ali nama nije dostupan.

A zbog čega nije dostupan? Sautgejt nema jasan odgovor. Samo je istakao da ga je uprava Arsenala obavestila da na Vajta - ne računa.

- To je definitivno pitanje koje treba da postavite. Gledajući formu, ne mogu da kažem da ne zaslužuje da bude ovde. Imali smo poziv od Edua (Arsenalov sportski direktor, prim. aut) koji nam je rekao da Ben ne želi da bude razmatran kao opcija za reprezentaciju. Velika šteta, on je igrač koji mi se zaista sviđa, igrač kojeg smo vodili na EURO dok je bio u Brajtonu, igrač kojeg smo vodili i na Mundijal. Pričao sam sa njim posle Katara, jer sam bio odlučan da ga pozovem, ali sam osetio suzdržanost sa njegove strane. Ne znam u potpunosti zašto je to tako, ali moram to da poštujem.

Posle čitave afere, Vajt je precrtan za predstojeće Evropsko prvenstvo gde će se Engleska sastati i sa Srbijom.

- Jasno je da bi sada bilo teško da dođe u junu. Kada imate takvu situaciju, morate da cenite oni koji su bili na putu do kraja, mi smo to radili tokom godina u različitim situacijama.

Na spisku Engleske nema ni Kalvina Filipsa, ali zbog očajne forme u kojoj se nalazi noseći dres Vest Hema.

- Mislim da on vrlo dobro zna šta mislimo o njemu. Dobra verzija njega je vrlo važna za nas i zato smo ga podržavali. Nažalost, njegova forma nije bila dovoljno dobra i razgovarao sam o tome sa njim. On to razume. Ima sve potrebne atribute da se vrati. Potrebno je samo da pronađe ritam i samopouzdanje, jer on je izvanredan igrač - zaključio je Sautgejt.

Englezi će sa Brazilom odmeriti snage 23. marta, dok je susret sa Belgijom zakazan za tri dana kasnije.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading