PIKSI, GLEDAŠ LI OVO? Zvezda ga nije uzela zbog NEOBIČNOG RAZLOGA, a sada trese mreže na Enfildu

12:26 | 15-03-2024

Fudbal 0

Igra sjajno, a dokazi toga dolaze svakog dana.

Veljko Birmančević
EPA-EFE/PETER POWELL

Veljko Birmančević je u dresu Sparte iz Praga postigao gol na Enfildu protiv Liverpula u osmini finala Lige Evrope.

Iako je domaći tim nadmoćno pobedio Čehe rezultatom 6:1, na semaforu je stajalo ime našeg fudbalera, koji je uspeo da postigne gol.

Iako je tokom ove sezone postigao golove protiv Betisa i Kopenhagena, te je u prethodnom meču protiv Liverpula bio asistent, ovaj trenutak na Enfildu sigurno je jedan od najdragocenijih u karijeri Veljka Birmančevića u dresu Sparte iz Praga.

PUT DO LONDONA Spektakl do spektakla u četvrtfinalu Lige šampiona!

On se pridružio češkom velikanu prošlog leta, u transferu iz Tuluza. Ipak, fudbalski navijači u Srbiji verovatno ga najbolje pamte po njegovom angažmanu u Čukaričkom i neuspelom transferu u Crvenu zvezdu.

Birmančević je nekadašnji igrač Partizana, gde je stigao do prvog tima i odigrao 60 minuta 2016. godine. Ispostavilo se da je ta epizoda bila prepreka za njegov transfer u Crvenu zvezdu, kluba za koji navija, te se taj transfer nije ostvario.

- Dečački san mi je bio da zaigram u Zvezdi. Kasnije su okolnosti bile drugačije, sa 12 godina sam otišao u Partizan. Ne krijem da bih voleo da zaigram za crveno-bele - rekao je Birmančević svojevremeno.

Takođe, Dragan Stojković Piksi je govorio da je Veljko pod lupom reprezentacije, ali ga i dalje nema na spisku.

- Poseduje kvalitet. I ono što je dobro jeste to što još niste videli šta sve može. Ako je fokusiran i ima dobar dan, on je najbolji igrač u Alsvenskanu i onaj koji može da stvori najviše u celoj ligi. Po kvalitetu je najbolji igrač Alsvenskana. Jedan od najboljih kada je u pitanju tehnika, razmevanja i vizija igre. Ima južnoamerički osećaj za igru - poručio je Miloš Milojević pre dve godine, nekadašnji trener crveno-belih.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading