"MI SMO VEĆ POBEDNICI" Feđa Dudić pred gostovanje Zvezdi najavio ofanzivu na Marakani

12:30 | 16-03-2024

Fudbal 0

Kragujevčani se nalaze u sjajnoj formi.

Feđa Dudić
ATA Images

Kragujevački Radnički slavi svoj stoti rođendan, ali retko kada je jedno gostovanje ovog kluba na ''Marakani'' izazvalo toliko interesovanja kao ovog puta.

Razlozi su jasni i očigledni - Crvena zvezda je šestostruki uzastopni šampion, trenutno vodeći na tabeli, dok je Radnički u seriji od sedam uzastopnih pobeda, što ih je lansiralo na četvrto mesto na rang listi!

Nije samo zbog impresivnih rezultata; Radnički ove sezone oduševljava i svojom atraktivnom igrom koja vraća publiku na tribine, a najveći zasluge za to ima trener Feđa Dudić, koji s nestrpljenjem očekuje veliki izazov sutra.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

ZVEZDA OGROMAN FAVORIT NA MARAKANI Kragujevčanima kladionice dale minimalne šanse - kvote su "sulude"

Feđa Dudić foto: Alo, Aleksandar Đorđević
 

'Posle serije dobrih utakmica i pobeda, dolazi nam meč sa Zvezdom i možemo reći da se svi radujemo tom susretu. Želimo da se izmerimo gde smo i šta smo u ovom trenutku, da se sa najboljima odmerimo. Za razliku od prethodne utakmice koju smo izgubili sa 4:3, kada smo tridesetak minuta bili zaista ravnopravan protivnik na terenu, sada smo podigli nivo taktičke pripremljenosti i nivo fizičke spreme, tako da sam uveren da ćemo sutra većim delom utakmice moći da pariramo Zvezdi.

Da joj pretimo, to je suvišno. Znamo s kim igramo. To je ekipa koja je igrala u Ligi šampiona sa Mančester sitijem, Lajpcigom, Jang bojsom, pogotovo na Marakani ih niko nije nadigrao, igrali su jako dobre utakmice, ali imamo pravo na osnovu naše forme i svega što se dešava oko kluba da očekujemo dobru utakmicu, a šta će iz toga izaći, videćemo.

Želim da publika koja dođe da zaista uživa u fudbalu. Nećemo ići da se branimo, probaćemo da ne odstupamo od svog plana igre. Naravno da ćemo biti u nekim trenucima utakmice i u podređenom položaju, jer će se pitati i protivnik. Bićemo spremni i da se branimo u zadnjoj trećini kada to bude trebalo, ali generalno neće biti većih odstupanja od onoga što smo do sada pružali'', rekao je Dudić.

Prema najavama, tribine ''Marakane'' biće sutra punije nego ikada, s dolaskom velikog broja navijača Radničkog.

''Očekuje se veliki broj navijača, vidim da i ''deluje'' pozivaju na utakmicu, i na prošloj su postavili transparent da svi dolaze. I ovde je euforija među našim navijačima.

Rekao sam i igračima, kad te stvari pogledamo, mi smo već pobednici. Nikad veći broj navijača neće biti na Marakani kada gostuje Radnički Kragujevac, nikad nas ozbiljnije nije shvatio protivnik kao sada i za nas je to velika dobit. Moramo da budemo srećni što smo došli na taj nivo da tako ozbiljan protivnik na taj način razmišlja o nama'', istakao je Dudić.

Utakmica između Crvene zvezde i Radničkog zakazana je za nedelju na stadionu ''Rajko Mitić'', s početkom u 16.00 časova.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading