EUFORIJA Srbin iz Karlsruea otkriva za Alo! kako se dokopao karte za EP: Lakše dobiti sedmicu na lotou!

07:00 | 17-03-2024

Fudbal 1

Aplicirao sam za mečeve s Engleskom i Danskom i dobio pozitivan odgovor samo za drugi meč, poručuje navijač „orlova“

Fudbaleri Srbije
Alo!/Marko Metlaš

 

Srbin Oliver Anđelković (45) rođen je, odrastao i živi u Karlsrueu. Dar je ljubavi Nišlije i Kosjerićanke i jedan od srećnika koji je dobio na lutriji ulaznicu za meč Srbija - Danska u Minhenu u trećem kolu grupne faze EP 2024.

Oliver Anđelković Privatna arhiva
 

Sin nastavlja zvezdašku tradiciju

Oliver, kaže, radi u jednoj od četiri „Mercedesove“ fabrike u Nemačkoj i puno je Srba u njegovom okruženju.
- U razgovoru nikako da dokučimo da li je bilo lakše doći do ulaznica kad se aplicira iz Nemačke ili Srbije. Možda to nikad nećemo ni saznati - u dilemi je Oliver, veliki navijač Zvezde, a njegov sin nastavlja porodičnu tradiciju.

Anđelković za Alo! otkriva brojne zanimljivosti, najpre kako mu se trud isplatio...

- Kad se osvrnem oko sebe i vidim koliko je ljudi apliciralo, a nije dobilo nijednu ulaznicu, ne mogu a da ne budem srećan.

Kako se vama posrećilo?

- Neizvesnost je počela u decembru. Opipavao sam puls UEFA, pa sam aplicirao samo za dve utakmice, prvu protiv Engleske i poslednju s Danskom i za tu mi se posrećilo, tako da ću sigurno biti u Minhenu. Pozitivan odgovor je relativno brzo stigao, već u januaru. Bićemo nas četvorica. I kum, Kraljevčanin Milutin Simović našao se u odabranom društvu, kao i još dva poznanika koji ne žive u Karlsrueu. Bićemo na tribinama i daćemo maksimalnu podršku „orlovima“.

Evropsko prvenstvo - grupa C

16. JUN
Slovenija - Danska       18.00
Srbija - Engleska         21.00
20. JUN
Slovenija - Srbija         15.00
Danska - Engleska     18.00
25. JUN
Engleska - Slovenija  21.00
Danska - Srbija          21.00

Koliko je Srba iz vašeg okruženja apliciralo? 

- Ne znam tačan broj, više od 100, bilo da je reč o ortacima ili ljudima s kojima se viđamo prilikom okupljanja u našoj crkvi i Kulturno-umetničkom društvu. I ništa! Čuo sam da su neki iz Gagenaua, 30 kilometara od mene, imali sreće. Pre ćete dobiti sedmicu na lotou nego ulaznicu za EP 2024.

Srbi u Karlsrueu Privatna arhiva
 

Kako su ostali reagovali?

- Svi koji nisu dobili bili su ljuti, nervozni... „Zašto ti, a ne ja“, bilo je najčešće pitanje. Englezi su bolje organizovani od nas jer imaju agencije i preko njih apliciraju, sigurno 100.000, a mi pojedinačno, privatno. Zbog toga će na utakmici u Gelzenkirhenu njihova reprezentacija imati brojniju, ubeđen sam ne i glasniju podršku. Zato ćemo mi u, verujem presudnim utakmicama, dominirati na „Alijanc areni“ i pružiti odsudnu podršku „orlovima“.

Više ulaznica u nokaut-fazi

- Navijamo da prođemo grupu, pa ćemo onda imati veće šanse da se dokopamo ulaznica za nokaut-fazu. Smanjiće se pritisak, a u našim redovima zavladaće euforija - jasan je Oliver.

Šta je alternativno rešenje?

- Srpski kulturni centar u Karlsrueu, pa ko nema ulaznice može tu da gleda, nervira se, bodri... nadam se, i raduje našim pobedama. Verujem da će to biti i tačka okupljanja nas koji ćemo krenuti u na utakmice u Minhenu.

Dragan Stojković Piksi Alo!/Marko Metlaš
 

Verujem u zemljaka Piksija

Selektor „orlova“ Dragan Stojković je Nišlija, kao i otac našeg sagovornika.
- Piksi ko Piksi, nema povlačenja, nema predaje. Dokazao je da ume i može. Ne verujem da Srbija ima bolje rešenje od njega. Greši i on, kao i svi ljudi, ali nije moje da to komentarišem, mada bih voleo da je više fudbalera iz naše lige nego iz stranih liga. Mislim da ti momci s više srca igraju za nacionalni tim od onih koji su se materijalno obezbedili.

Očekivanja?

- Nadam se da ćemo, najzad, uraditi nešto veliko, a to je prolazak grupne faze. Imamo dobru ekipu, dugo su zajedno... Malo je u Dohi poljuljan pobednički mentalitet, a definitivno moramo da popravimo igru u defanzivi. To je trenutno rak-rana.

Komentari(1)

Loading
Daniel

17.03.2024 08:40

Pa zasto nas Savez se ne bori da uzima jedan konzigent od 5000 karata pa da ispunimo makarn jedan sektor nego ce nas izmesati tamo kao na vasaru za nekim arapima i kinezima kao i na SP