PETARDA ZVEZDE NA "MARAKANI" Crveno-beli razbili Kragujevčane, iskoristili novi kiks Partizana i pobegli "večitom" rivalu na +4

17:52 | 17-03-2024

Fudbal 0

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Radnički Kragujevac sa 5:0 na "Marakani" u 26. kolu fudbalske Superlige Srbije

FK Crvena zvezda
Alo/ Marko Metlaš

Kragujevčani su na Marakanu stigli sa sedam prvenstvenih pobeda u nizu, kao četvrtoplasirani na tabeli i ekipa čije su igre trenera Zvezde, Vladana Milojevića, oduševljavale. Ali, ispostavilo se da je jedno bilo pobeđivati druge učesnike šampionata, a nešto drugo igrati pred nešto više od 18.000 gledalaca na najvećem srpskom stadionu, protiv vrlo motivisanog branioca trona. 

Zvezda, koja je pre dva kola imala bod zaostatka za Partizanom, pa sa njim odigrala 2:2 na svom terenu, dočekala je da crno-beli najpre izgube od Napretka, a onda da u finišu nedeljnog meča u Lučanima izvuku bod protiv Mladosti. Tako se otvorila prilika za odlazak na +4, a takvu priliku Milojevićevi izabranici nisu propustili.

Posle furioznog početka domaćih, i nekoliko odličnih intervencija golmana Stojana Lekovića, upravo je on postao tragičar. 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

FK Crvena zvezda Alo/ Marko Metlaš

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Igrao se desesti minut kada je posle kornera s desne strane lopta opet došla do Kange koji ga je i izveo, a onda je usledio centaršut ka daljoj stativi. Leković je pogrešno procenio let lopte, ona mu je prešla preko prstiju, a na pravom mestu našao se Marko Stamenić i doneo 1:0 Zvezdi.

Dodatno je to podiglo samopouzdanje šampionima Srbije, koji su posle nove serije dobrih akcija i prilika za 2:0, došli do tog pogotka na atraktivan način.

U 20. minutu Mijailović je centirao sa desne strane, a Šerif Endijae nastavio sa sjajnim partijama postigavši gol petom, sa ivice peterca.

Od tog časa, gosti jesu bili borbeni, ali ne onoliko ofanzivni kao što su to pokušavali da budu do drugog primljenog gola. Na njihovu sreću, "ručnu kočnicu" kao da je povukao i domaćin, pa se prilično mirno odvijao drugi deo prvog poluvremena, ali je zato u nastavku bilo iznova burno.

FK Crvena zvezda Alo/ Marko Metlaš
 

Najpre je za samo stotinak sekundi razmaka kapiten Radničkog Simović dobio dva žuta kartona zbog faula nad Endijaeom, a dva minuta nakon što je on isključen u 48., baš je pomenuti Zvezdin golgeter opet postao strelac, sada na dodavanje Ivanića u akciji koja je u potpunosti matirala odbranu Kragujevčana.

Grogirane goste dokrajčili su najpre drugi Zvezdini stranci - rezervista Olajinka je posle lepog driblinga uposlio Hvanga, koji je doneo 4:0 u 68. minutu, posle čega je ostalo da se vidi da li će šampion nastaviti ili se zadovoljiti ostvarenim.

Nije, međutim, bilo pomišljanja na stajanje u crveno-belom taboru, pa je još jedan igrač koji je šansu dobio "sa klupe", Aleksandar Katai, dao gol.

Crvena zvezda - Radnički Kragujevac (5:0)

Stadion: "Rajko Mitić"

Crvena zvezda: Glazer – Mijailović, Spajić, Điga, Rodić – Kanga, Stamenić – Bukari, Hvan, Ivanić – Endijaj

Radnički Kragujevac: Leković – Ćosić, Šerbečić, Simović, Dadić - Aleksić, Ristić - Gluščević, Vidosavljević, Bevis - Vižđi

Drugo poluvreme: 

87. minut - Zvezda polako privodi posao kraju 

76. minut - Aleksandar Katai! Njegov 108. gol u dresu Crvene zvezde! (5:0)

FK Crvena zvezda Alo/ Marko Metlaš
 

68. minut - Gool! Olajinka je asistirao Hvangu, a on je pogodio za 4:0! 

FK Crvena zvezda Alo/ Marko Metlaš
 

59. minut - Mijailović je imao lepu priliku, ali pogađa direktno u golmana Lekovića

50. minut - Goool! Ponovo Endiaje! Zvezda ima ubedljivu prednost! (3:0)

49. minut - Slobodan Simović je dobio drugi žuti karton, to je automatski crveni, pa je tako Zvezda sada u sjajnoj poziciji, ima igrača više i ubedljivu prednost 

FK Crvena zvezda Alo/ Marko Metlaš
 

46. minut - Počelo je drugo poluvreme! 

Prvo poluvreme: 

42. minut - Poluvreme! Zvezda rutinski za sada, nije bilo previše prilika na obe strane, ali je Zvezda imala dve konkretne i obe iskoristila.

35. minut - Igra je nakratko prekinuta jer je povredu zaradio fudbaler Radničkog Bevis. Vezista Kragujevčana se ubrzo pridigao, pa je meč nastavljen 

30. minut - Imali su Kragujevčani prvu ozbiljniju priliku preko Bevisa, ali je ipak sviran ofsajd

FK Crvena zvezda Alo/ Marko Metlaš
 

28. minut - Uglavnom se igra na polovini gostiju za sada, Zvezda dominira na terenu

20. minut - Goool! Šerif Endiaje je strelac! Odlična igra Crvene zvezde! (2:0) 

FK Crvena zvezda Alo/ Marko Metlaš
 

17. minut - Sjajna prilika za crveno-bele, Bukari je mogao da poveća prednost domaćih, ali je Leković odlično intervenisao i sačuvao mrežu Kragujevčana 

10. minut - Goool! Marko Stamenić je strelac za Crvenu zvezdu! Praktično prva prava šansa za domaćina, koju Stamenić koristi na asistenciju Kange! (1:0)

5. minut - Inicijativa Zvezde na startu, prvi korner na meču za domaće igrače

1. minut - Utakmica je počela! 

15.10 - Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen meču 26. kola Superlige Srbije između Crvene zvezde i Radničkog iz Kragujevca. Uz sport.alo pratite uživo dešavanja sa "Marakane". 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading