NEKADA I SADA Zvezdina uprava slavi 11 godina uspeha

13:25 | 18-03-2024

Fudbal 0

Crvena zvezda je novom pobedom uspela da se odvoji sa četiri boda prednosti u odnosu na najvećeg konkurenta – Partizan u trci za šampionsku titulu.

Zvezdan Terzić
Alo! Vladimir Marković

 

 

Uglađenost postignuta vanserijskim rezultatima, a sa druge strane neuglednost i serija neuspeha.

Crvena zvezda je novom pobedom uspela da se odvoji sa četiri boda prednosti u odnosu na najvećeg konkurenta – Partizan u trci za šampionsku titulu.

Ekipa iz Ljutice Bogdana ih ima na svom kontu 34, a tim iz Humske 27. Ono što je evidentno jeste veliki rast crveno-belih u protekloj deceniji, a setimo se trenutka kada su crno-beli bili nadomak toga da se izjednače po broju osvojenih državnih trofeja nacionalnog prvenstva u sezoni 2013/14.

Promenom rukovodstva pred takmičarsku godinu 2014/15, kada je Zvezda predstavljala novog trenera bez struje, niko nije razmišljao u tom pravcu da će novi menadžment kluba napraviti istorijske rezultate i vratiti tim na evropsku scenu. Ne samo da je Crvena zvezda pod sadašnjom upravom kluba dominantna u domaćim okvirima, sa tri vezane duple krune, te sedam osvojenih šampionskih titula, nego je takmac u Ligi šampiona, kao i Ligi Evrope.

Marko Marin Alo/ Marko Metlaš
 

U odnosu na period od kraja prve decenije 21. veka, pa početak 2010-ih kada u klubu renomea šampiona Evrope i sveta nije bilo osnovnih sredstava, a pređašnje rukovodstvo nije moglo da pronađe izlaz iz krize i serije neuspeha – danas Zvezda predstavlja oličenje giganta u Srbiji i na Balkanu.

To može da potkrepi činjenica da su crveno-beli bili ove sezone jedini učesnik Lige šampiona od Milana pa do Istanbula.

Mitar Mrkela Alo/ Marko Metlaš
 

Iz ove vizure može se pretpostaviti da će vodeća garnitura ljudi nadmašiti mnoge prethodnike, ako dođe do toga da se osvoji sedma uzastopna titula prvaka Srbije. Klub iz Ljutice Bogdana od svoje spoljašnosti, pa do same suštine je na nivou koji priliči statusu stečenog u prošlosti, a čini se da su navijači crveno-belih zadovoljni kako njihov tim predstavlja Zvezdino ime.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading