ŠOK I NEVERICA Novo oduzimanje bodova u Premijer ligi - dvostruki prvak Evrope poslat u zonu ispadanja

21:06 | 18-03-2024

Fudbal 0

Englezi ozbiljno udaraju na svoje klubove, dok deluje da je jedan klub ozbiljno zaštićen.

premijer
EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Svojevremeno je vest da je Premijer liga oduzela bodove Evertonu zbog nepoštovanja finansijskog fer-pleja odjeknula kao bomba. Sada se desila ista stvar i sa dvostrukim prvakom Evrope iz 1979. i 1980. godine - Notingem Forestom.

PRESEDAN U PREMIJER LIGI Smanjena najveća kazna u istoriji engleskog fudbala

Naime, "šumarima" su oduzeta četiri boda, što znači da se sada nalaze u zoni ispadanja sa 21 bodom. Glavni razlog zbog kojeg su prekršili finansijski fer-plej je to što su u svoje redove doveli čak 21 igrača kada su izborili povratak u elitu 2022. godine.

Rok za žalbu je sedam dana i vrlo je verovatno da će Notingem Forest da iskoristi to pravo, pošto su u međuvremenu izdali saopštenje u kome su istakli nezadovoljstvo spomenutom odlukom:

- Notingem Forest je krajnje razočaran odlukom Komisije da klubu uvede kaznu oduzimanja četiri boda, koja se primenjuje odmah.

Bez obzira na naše razočarenje, zahvaljujemo se Komisiji što je pristala da se pozabavi ovim pitanjem po ubrzanoj osnovi. Klub smatra da je od suštinskog značaja za integritet lige da se optužbe reše u sezoni u kojoj su izdate.

Bili smo izuzetno zgroženi tonom i sadržajem podnesaka Premijer lige pred Komisijom.

Posle višemesečnog angažmana u Premijer ligi i izuzetne saradnje tokom celog perioda, ovo je bilo neočekivano i narušilo je poverenje koje smo imali u Premijer ligi.

To što je Premijer liga tražila oduzimanje osam bodova kao polaznu tačku bilo je krajnje nesrazmerno u poređenju sa devet bodova koje njihova pravila propisuju za nelikvidnost - navodi se, između ostalog, u saopštenju.

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading